DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WTCC

WTCC: Lopez világbajnok, Michelisz tömegbalesetben

Az argentin versenyző kettőből második világbajnoki címét szerezte, miután megnyerte a WTCC első thaiföldi futamát Sebastien Loeb előtt. Az első kör számos kiesést hozott, köztük a második versenyt pole-ból váró Michelisz Norbertét.

Az első thaiföldi WTCC-verseny első köre alaposan megritkította a mezőnyt, rögtön a célegyenes utáni kanyarban ütközött Lapierre, Catsburg és Coronel, majd nem sokkal később egy másik tömegjelenet bontakozott ki, amelybe Chilton, Yvan Muller, Valente és Michelisz Norbert keveredett bele. Az eset után beküldték a biztonsági autót, és többen bokszba hajtottak, köztük a második verseny pole-pozícióját szem előtt tartó Michelisz Norbert.

A nyitókör nagy nyertese a 18. helyről induló Gabriele Tarquini volt, aki egy csapásra a 6. pozícióban találta magát, de Rob Huff is hamar elfelejtette, hogy időmérőről való kizárása miatt az utolsó helyről kezdte futamát. Sebastien Loeb egy ideig követte Lopezt, végül azonban 1,4 másodperccel kísérte a célba.



A harmadik helyért Ma Csing-hua és Mehdi Bennani csatázott, utóbbi végül lemaradt a pódiumról, de megnyerte a privát versenyzők csatáját, miközben Michelisz nullázott – korábban még arról volt szó, hogy a Zengő pilótája Thaiföldön bebiztosíthatja a privát címet, előnye azonban egy csapásra 13 pontra csökkent le. Az ötödik hely szintén szoros csatát hozott, a két kiválóan felzárkózó pilótával, Tarquinivel és Huff-fal.

A versenyen mindössze tízen értek célba, később ugyanis Tom Chilton és John Filippi is kiálltak, így szerezhetett pontot a Chevrolet-val induló hazai pilóta, Tin Sritrai is. A második verseny rajtját 11:25-re tűzték ki.

A futam végeredménye:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: