DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 15. szerda
WTCC

WTCC: Versenyzői ellentétek a nézettségért

Ez az ötlet pattant ki a túraautó-vb promóterének fejéből: nagyobb nyilvánosságot adna a versenyzők közötti konfliktusoknak, ezzel népszerűsítené a sorozatot. Talkshow is érkezne.

A szériát irányító Francois Ribeirót Nico Rosberg és Lewis Hamilton Formula-1-es harca inspirálta, amely nem volt híján a személyes konfliktusoknak sem. Mint kiderült, a WTCC-ben is lehetett volna ugyanilyet találni: a szintén bajnoki címért harcoló Jose Maria Lopez és Yvan Muller között sem ment minden zökkenőmentesen, a kamerák azonban ezt nem mutatták meg. Legközelebb máshogy fog történni.

„Többet akarunk adni abból, amit a brit emberek történetmesélésnek hívnak” – kezdte Ribeiro az Autosport oldalnak adott interjújában. „Több eredeti tartalom lesz a közösségi médiában és az interneten, és egy teljesen új, integrált megközelítésmód jellemzi a kommunikációnkat. Ha vannak történetek – például tavaly a színfalak mögött feszültség állt fenn Yvan és Pechito között –, azt nem fogjuk többé elrejteni.”



„A képernyőre, az internetre fogjuk vinni. Nem fogjuk a csapaton belül tartani. Az összes gyártóval beszéltem erről. Mit gondolnak, mire fognak az emberek tíz év múlva emlékezni a 2014-es Formula-1-es szezonról? Hogy a motorok halkabbak voltak? Nem, ők a Hamilton és Rosberg közti sztorira fognak emlékezni.”

Ezt a célt pedig egy vadonatúj műsor is szolgálni fogja: „Lesz egy új talkshow, amely rögtön a második verseny után fog zajlani. Ha történt egy incidens a versenyzők között, és sikerül még azelőtt megszólaltatni őket, hogy a versenybírákhoz mennének, meg fogom tenni.” A talkshow-t élőben közvetíti majd a WTCC oldala.

Az Autosport megjegyzi, kérdéses, mi lesz a Nemzetközi Automobil Szövetség, az FIA véleménye Ribeiro törekvéséről. Ők aligha fognak örülni neki, ha a pilótákat szándékosan kikérdezik még a versenybíróság meghallgatása előtt. 2011-ben Nico Rosberg 10 ezer eurós büntetést kapott azért, mert a Koreai Nagydíj egyik szabadedzése után a sajtónak nyilatkozott, mielőtt megjelent volna a stewardok előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: