DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
WEC

Le Mans után lendületben a Porsche

Két és fél hónappal a 24 órás után a WEC szezonja a Nürburgringen folytatódik, ahol a Porsche négyből negyedik idei pole-ját gyűjtötte be. Továbbra is szenved a Toyota.

A Le Mans-i 24 órást megnyerő német gyártó a németországi hatórás versenyen csak két autóval képviseli magát, ugyanis Hülkenberg, Tandy és Bamber trióját csupán a Le Mans-i 24 órásra, valamint felkészülésként Spára nevezték. Ez azonban nem akadályozta meg az alakulatot, hogy kisajátítsa az első két rajtkockát.



A rajtelsőséget a Le Mans-nak is élről nekivágó 18-as autó biztosította be, a 20 perces kvalifikáción Marc Lieb és Romain Dumas legjobb köreinek átlaga 1:36.473 volt. Ezzel 0,069 másodperccel győzték le a testvérautót, melyet Mark Webber és Timo Bernhard vezetett. A nagy gyártók hátrébb is párosával következnek, hiszen a két Audi és két Toyota követi a Porschékat. A világbajnok páros, Anthony Davidson és Sebastien Buemi csaknem két másodperces hátránnyal lett ötödik. A Nissan nincs jelen a mezőnyben, a Le Mans-i gyengélkedés után felfüggesztették szezonjukat.

A nem gyári csapatok leggyorsabbika a Rebellion Racing lett a hét elején még Formula-E-ben tesztelő Nick Heidfelddel és Nicolas Prosttal. Az LMP2 elsőségét a KCMG szerezte meg, ahol Nick Tandy a szezon hátralevő részében versenyez. A GT kategóriában a Ferrari megtörte az Aston Martin pole-pozíciós sorozatát, a Pro és Am értékelésben egyaránt, előbbiben Vilander és Bruni egysége futott legjobb időt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: