DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Túraautó

Megvannak az Aston Martin DTM-pilótái

Két brit versenyzőt igazolt a német bajnokságba a csatlakozó márka: a tavalyi harmadik Paul di Resta így marad a mezőnyben. Eddig 14 ülés kelt el a rajtrácson.

 A távozó Mercedes helyét átvevő R-Motorsport bejelentette két versenyzőjét: Paul di Resta és Jake Dennis vezetik az Aston Martin Vantage-t, amely a hírek szerint már a szezonnyitóra elkészül. A 2010-es bajnok és tavalyi harmadik helyezett Di Resta az előző évi Mercedes-pilóták közül egyedüliként folytatja, míg Dennis személyében korábbi GP3-as pilóta érkezik, aki a Red Bull F1-esét is többször tesztelte.



A DTM mezőnyében eddig 14 hely kelt el: az Audi és BMW már bejelentette gyári versenyzőit. Előbbi márka mind a hat pilótáját megtartotta (René Rast, Mike Rockenfeller, Jamie Green, Nico Müller, Loic Duval, Robin Frijns), míg a BMW-hez a széria első dél-afrikai pilótája, a 19 éves Sheldon van der Linde érkezett a WTCR-be igazoló Augusto Farfus helyére, Marco Wittmann, Bruno Spengler, Timo Glock, Philipp Eng és Joel Eriksson mellé. A gyártók mellett egy ügyfélcsapat, a WRT indulása ismert, a formáció Audijai kiadók még.

A DTM kilenc fordulóból álló szezonja május 4-én indul Hockenheimben. A Hungaroring, amely öt év során négyszer rendezett DTM-versenyt, kikerült a naptárból.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: