DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Túraautó

Íme a MINI vadonatúj versenyautója

Hamarosan érkezik a MINI Motorsport sikertörténetének következő nagyágyúja, amely kevesebb, mint két hónap múlva, már a 2017-es Dakar Ralin első éles bevetésére indul. Íme a vadonatúj MINI John Cooper Works Rally.

MINI évtizedeken átívelő, legendás motorsport-történelmében új fejezet veszi kezdetét: elkészült a brit prémiumgyártó legújabb és legtehetségesebb versenyautója, a MINI John Cooper Works Rally. Új négykerekű bajnok van születőben…

mini-john-cooper-works-rally-01



MINI John Cooper Works Rally: az elkövetkező évek versenyautója

A vadonatúj MINI John Cooper Works Rally premierjével a MINI Motorsport a versenysportok iránti hosszú távú elköteleződését nyomatékosítja, amelyben a tereprali-szereplés, az FIA Világkupa, a világ legkeményebb motorsport-eseményeként számon tartott Dakar Rali és a legújabb megbízhatósági megmérettetés, a legendás Selyemútról elnevezett Silk Way Rally egytől egyig kiemelt jelentőséggel bír.

mini-john-cooper-works-rally-04

A 2017-es MINI John Cooper Works Rally a MINI és az X-raid istálló közösen megtervezett, számtalan technológiai újítással felvértezett versenyautója, amelynek célja, hogy a brit prémium márkát ismét a motorsportok csúcsára repítse. A vadonatúj MINI Countryman kiváló műszaki alappal szolgált a dinamikus élsportoló megépítéséhez, a MINI John Cooper Works Rally pedig egy egészen egyedülálló tereprali-versenyautóként öltött testet.

mini-john-cooper-works-rally-03

Egy olyan versenyautó megépítése, amely a világ minden táján sikerrel veszi az akadályokat és képes a tereprali legkeményebb csapásait is túlélni, már önmagában komoly kihívás. Minden részletében továbbfejlesztett járműtechnológiai arzenáljával a vadonatúj MINI John Cooper Works Rally versenyautót azonban már a kezdetektől fogva úgy tervezték és építették meg, hogy elődmodellje világraszóló sikertörténetét is felülmúlja majd.

mini-john-cooper-works-rally-02

A MINI és elsőszámú motorsport-partnere, az X-raid istálló a jövőben még tovább fejleszti és finomítja majd a vadonatúj versenyautó technológiáit, hogy a MINI John Cooper Works Rally a világ minden táján legendás elődmodelljei méltó utódjaként szállhasson versenybe. A motorsport csúcsán dolgozó szerelőbázisok átfogó versenysport-tapasztalatainak felhasználásával mindeközben a MINI sorozatgyártású járműveinek megbízhatósága, teljesítménye és hatékonysága is még tovább tökéletesedik majd.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: