DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 17. szerda
Túraautó

Audi-diadal a DTM szezonnyitóján

Edoardo Mortara nagyszerű rajtjának köszönhetően rajttól a célig vezette a Német Túraautó Bajnokság első 2016-os futamát - meglepetésre egy Mercedes is odaért a pódiumra.

Az olasz versenyző semmit sem látott a mögötte zajló csatákból, igaz nem is kellett odafigyelnie rájuk: miután második helyre kvalifikált, csak egy remek rajtra volt szüksége, hogy átvegye a vezetést a karrierje első pole-ját szerző Nico Mullertől, onnan pedig vissza sem nézett. Mögöttük Jamie Green húzott be Robert Wickens elé, de a kanadai nem hagyta magát - olyannyira hogy brit riválisa, miután elveszítette a harmadik helyet, folyamatosan visszacsúszott, végül pedig csak a 15. helyen zárt.



Wickens végül a pole-menő Müllert is meg tudta előzni, kialakítva ezzel az első három végeredményét, a mezőnyt viszont koccanások és műszaki hibák garmadája tizedelte. Daniel Juncadella és Timo Glock ugyanabban a kanyarban csúszott ki, valamint Maximilian Götz is kipördült, amikor megpróbálta kikerülni Augusto Farfust. Timo Scheider és Adrien Tambay sem jutott tovább egy körnél, míg Mike Rockenfeller és az első DTM-es futamán induló F1-es reménység Esteban Ocon a bokszban kényszerült feladni a versenyt.

A hétvége során folyamatosan szenvedő BMW legjobbja Bruno Spengler lett hatodik helyével, két Mercedes-pilóta, Paul di Resta és Christian Vietoris mögött célba érve. A kanadai márkatársait, Antonio Felix da Costát és Maxime Martint előzte meg, a hétvége során a WRX-ben is induló Mattias Ekström pedig a 9. helyen zárt. Az utolsó pontot Miguel Molina kaparintotta meg, miután sikeres manővert hajtott végre Gary Paffetten.

 

A Német Túraautó Bajnokság vasárnap 10 órakor folytatódik a harmadik szabadedzéssel, melyet a második időmérő követ 12.30-kor. A hétvége második futama 14 óra 30 perckor kezdődik majd.

Eredmények:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: