DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Túraautó

ETCC: A nap első magyar győzelme Ficzáé

Magyar győzelem született az ETCC 2015-ös idénynyitóján: Ficza Ferenc az utolsó körben vette át a vezetést hibázó riválisától, s megnyerte karrierje első Európa-bajnoki futamát.

A 12 körös futamon az első rajtkockából a WTCC-ről frissen az Európa-bajnokságra váltó Dusan Borkovic indulhatott, majd mögüle következett Fulin, Pfister, Homola és Ficza Ferenc, a Zengő versenyzője. A szerb óriás nem tudta megtartani a vezetést, s visszaesett harmadiknak, ám hamarosan visszaelőzte Homolát, s Fulin nyomába eredt.

A szerb és a cseh versenyző kétszer is összekoccant, a versenybírák vizsgálni is kezdték az esetet. Időközben Homola vette át a vezetést, ám Borkovic vele is összeütközött, s ki is ejtette őt a versenyből. Ezzel állt vissza az első helyre a szerbek kedvence, míg mögötte a grúz Kajaia és Ficza Ferenc következett.

ficza



Ez már a versenyigazgatásnak is sok volt, s nem kellett sokat várni arra, hogy megbüntessék Borkovicot – az áthajtásost kapó szerbtől Kajaia vette át a vezetést. Ficza Ferenc mögötte másodikként haladt, s miután mindössze 1,1 másodperc volt a hátránya, az utolsó percig megvolt az esélye arra, hogy győzelemmel mutatkozzon be az ETCC-ben.

Végül sikerült is neki: a grúz pilóta az utolsó körben hibázott, így Ficza átvette a vezetést, és megnyerte az Európa-bajnokság szezonnyitó versenyét! Remekül indult tehát a magyar nézők számára ez a nap, melyből hátra van még egy másik ETCC-futam (fordított rajtráccsal), valamint két WTCC-verseny, a második pole-jában Michelisz Norbival.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: