DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Tereprali (TR)

Ismét Lengyelországba tart a HQ Racing

Mindössze két héttel a HunGarian Baján aratott kategória-győzelem után újabb Világkupa-futam vár a HQ Racing pilótáira: Hangodi Zoltán és Juhász Gábor a Baja Polanden viszi ismét táncba a Mosquitókat. A versenyre Lengyelország északnyugati részén, Szczecinben kerül sor augusztus 25-28. között.

“Gábor győzelmének köszönhetően nagy lendületben van most a csapat. Nem volt túl sok időnk, de az egész csapat teljes erőbedobással dolgozott, hogy ott lehessünk Lengyelországban. Számomra ismerős lesz a terep, hiszen versenyeztem már itt, és azt hiszem, jó verseny vár ránk. Jó lenne megismételni a veszprémi eredményt, szóval támadunk!” – nyilatkozta Hango.

160825HangodiZoltan



“A HunGarian Baján nagyon jó csatát vívtunk a Világkupát jelenleg vezető Aron Domzalával. Akkor mi voltunk hazai pályán, most ő lesz, reméljük, hogy mind neki, mind nekünk problémamentesen alakul a verseny, és ismét jót tudunk meccselni egymással. Nekem ez lesz az első külföldi Világkupa-futamom, és bár a HunGarian Baján elért eredmény komoly lendületet adott, számomra a fő feladat továbbra is az, hogy egy stabil tempót diktálva célba érjek. Jó érzéssel vágok neki a versenynek, hiszen az autók nagyon alaposan át lettek nézve és fel lettek készítve, a feszített tempó ellenére kiváló munkát végzett a csapat. Most már rajtunk a sor, hogy ezt eredményre váltsuk Szczecinben” – mondta el Gábor.

A HQ Racing versenyzői pénteken délután a 6,9 kilométeres prológgal kezdik meg szereplésüket az idei Baja Polanden, de az igazi verseny szombaton kezdődik, amikor két 175 kilométeres kör vár rájuk Drawsko Pomorskie hírhedt pályáján. Vasárnap két rövidebb pálya, egy 39 és egy 18 kilométeres vár a mezőnyre két-két alkalommal.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: