DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Egy Hyundait nyert a WRC eSports győztese

A 18 éves francia fiatalember ráadásul úgy győzött, hogy nem is kormányt használt, hanem egy sima PS4-kontrollert - jövőre meg akarja védeni a bajnoki címét.

Csütörtök este tartották a Nagy Finálét a WRC második videójáték-bajnokságában, ahol a WRC 6-tal kellett megmutatniuk tudásukat a versenyzőknek. A küzdelemből végül a mindössze tizennyolc esztendős francia fiatalember, "TX3_NEXL" jött ki győztesen annak ellenére, hogy nem is kormánnyal és pedálokkal játszott, hanem egy sima PS4-kontrollerrel.

simtech



A három gyorsasági szakaszból álló döntőben 16,5 másodperccel bizonyult gyorsabbnak riválisainál, Jonnónál és Hestónál, akik viszont természetesen kormányt használtak. Az utolsó pálya a rali-vb történetének egyik leghíresebb szakasza, a finn Ouninpohja volt, ahol kereken tíz másodpercet vert a többiekre a győztes.

Sikeréért természetesen komoly jutalmat is kapott, hiszen megnyert egy vadonatúj Hyundai i20-at, amelynek kulcsát a Hyundai gyári versenyzője, Andreas Mikkelsen adta át neki - ehhez képest már csak bónusz, hogy a WRC legfrissebb játékát, a WRC 7-et is magáénak mondhatja.

Érdekesség, hogy a győztes a tavalyi szezonban is rajthoz állt, akkor épphogy lemaradt a döntőről, de tervei szerint nem "vonul vissza", 2018-ban ismét szeretné megnyerni a sorozatot. A bajnokság egyébként követi a rali-vb szezonját, tizenhárom futamból áll (a bajnok ebből nyolcat megnyert idén), a döntőt pedig a Hyundai németországi bázisán, Alzenauban rendezték.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: