DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Danica Patrick prototípusa a hétvégi Budapesti Motor Kiállításon

Ahogy a Harley Davidson Amerika után Európában is kultikus járművé vált, most kezd valami hasonló utat bejárni a kanadai Bombardier első ránézésre elképesztő külsejű és formájú trike-ja a Can-Am Spider.

A Can-Am-nak Magyarországon lassan 20 éve ugyan az a cég, ugyan az a vezetőség, ugyan azok az évről-évre gyári továbbképzéseken résztvevő szerelők a képviselői, akik immáron különleges státuszt élveznek a piacon. Talán ennek is köszönhető, hogy az elsők között érkezett meg Magyarországra a Can-Am Spider 2017-es legbrutálisabb újdonsága az 1330 köbcentis, hatsebességes, félautomata váltóval szerelt, brutális Brembo fékrendszerrel szerelt, ABS-el, menetstabilizátorral és a hosszú országúti menetelésekhez tempomattal felszerelt Can-Am Spider F3S Daytona.

spyder-4



- Az új modellt egyértelműen az amerikai Nascar autóversenyek ihlették, sőt az amerikai versenysorozat női szuper sztárja, Danica Patrick számára egy kifejezetten Nascar pályákra illő prototípus is készült, ami nem meglepő hiszen sokáig Danica Patrick volt a Spider reklámarca - meséli Bóday Pál. A magyarországi forgalmazó Jet-Power Hungary kommunikációs igazgatója azt is elmondta: különleges rangot jelent, hogy a budapesti motor shown már élőben megtekinthető a Spider F3S Daytona és a cég Dunaharaszti bázisán folyamatosan megtekinthető, tesztelhető és készletről megvásárolható.

spyder-1

Bóday Pál szerint kisebb volumenben bár, de valóban ugyan az a folyamat zajlik, amely évtizedekkel ez előtt a Harley Davidsonnal történt: egy nagy tengeren túli legenda elkezdett az öreg kontinensen is kultikus tárggyá válni, amit mi sem bizonyít jobban, hogy 2016 nyarán a Can-Am Spiderek tulajdonosainak európai találkozóján immáron 1000 darab fölötti jármű vett részt és a magyar Spider tulajdonosok összetartó és lelkes csapata Magyarországot is felhelyezte a Spider imádók világatlaszára.

spyder-3

A Spider Daytona egy igazi sport gép, amely például egy ülésesíthető és egy gombbal az úgynevezett sport mód is kapcsolható, amely nyomán a munkáját egyébként kitűnően végző menetstabilizátor ad azért egy kis teret a csúszkálásnak és a sportos kanyarvételnek. Ettől függetlenül a Spider Daytona változata is alkalmas, kényelmes hosszabb távú túrákra is. Nem hiányzik róla a Spiderek védjegye az első két kerék elhelyezkedő zárható csomagtartó és a többi, inkább túrázásra hangolt modellhez hasonlóan a sportos csúcsmodellnél is személyre szabható kormány és lábtartó, szervó kormány és tempómat teszi nem csak feledhetetlenné, de fejedelmi kényelművé is az utazást.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: