DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

Elhunyt idősebb Turán Frigyes

72 éves korában elhunyt id. Turán Frigyes. Fia, az ORB élmenője megható szavakkal búcsúztatta el, a kezdetekről és az idei bajnoki küzdelemről beszélve.

Az országos ralibajnokság ezüstérmese, Turán Frigyes a következő posztot tette közzé a Turán Motorsport Facebook-oldalon:

„Szomorú szívvel tudatom Veletek, hogy ma éjszaka, 72 éves korában elhunyt szeretett édesapám, példaképem, mesterem, Id. Turán Frigyes.

Emlékszem, mikor még kisgyermekként lelkesen szurkoltam édesapámnak a pálya szélén és élesen él bennem a kép, amikor Pécsett, aput látva eldöntöttem, hogy én is autóversenyző leszek.

Ő végig fogta a kezem, láttam a szemeiben, hogy szeretné, ha a nyomdokaiba lépnék és tovább vinném a Turán nevet a versenypályára. Tőle tanultam meg vezetni 6 évesen, Ő tanított meg a raliversenyzés minden csínjára-bínjára, apám mellett példaképem, mesterem és a leghíresebb navigátorom.



A Nyíregyháza Rallye-n minden erőmmel apuért harcoltam, neki szerettem volna megnyerni a bajnoki címet. Ez ugyan nem sikerült, mégis nagyon boldog voltam, hiszen büszke volt rám egész életemben.

Apu nélkül ez a karácsony (egyben az Ő születésnapja) biztos, hogy más lesz, de tudom, hogy mindig velem van, fentről figyel majd és a pálya szélén továbbra is szurkol a sikereimért.

Örökké a szívemben őrizlek!

Nyugodj békében Apu!”

A fotók az idei sportgálán készültek februárban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: