Steward
Vaszilykó Péter
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. január 20. vasárnap
Rali

Jánosa Ákos: A szerencse forgandó

A Miskolc Ralin ismét első lett a Peugeot Kupában, illetve a 6-os csoportban Jánosa Ákos és Rubóczky Attila. Szép teljesítmény egy kis szerencsével megspékelve.

„A miskolci futamon volt egy lehetőségünk, amivel mi ismét éltünk, ezért kell ott lenni Mixi nyomában, persze sajnáljuk, hogy úgy jártak a defekttel, mint mi, csak mi szerencsésebbek voltunk. Azért ott mire kiszabadítja magát az ember az autóból azok húzós percek. Volt nekünk is egy kikésésünk, vagyis 20 mp büntetést azonnal begyűjtöttünk. A pálya gumizása igazából sem a felfestéssel sem az itinerrel nem egyezett, ezért azt sem tudtuk mikor mire számítsunk. Ez folyamatos nehézséget okozott, úgyhogy próbáltam belesni a kanyarokba, hogy akkor van gumi vagy nincs gumi, a szélén vagy a közepén. A nagyobb autók a kisebb gumikon simán átmennek, míg mi az R2-ekkel esélytelenek vagyunk. Nagyon strapás verseny volt az biztos, ezért még jobban értékeljük az első helyet, de azt tudjuk, hogy Mixi kimagaslóan gyors továbbra is, nagyon ott kell lenni mögötte. A Peugeot Kupát jelenleg vezetjük, de hosszú még a bajnokság, azon leszünk, hogy megtartsuk ezt a helyet magunknak. Legközelebb folytatjuk, de majd csak Székesfehérváron” – mondta Ákos.

janosa_miskolc_utan_2018

„Egy nagyon nehéz futamon vagyunk túl, olyannyira, ha visszagondolok az elmúlt húsz évemre, kevés ilyen izzasztó és fárasztó versenyem volt, mint a mostani. Iszonyatos melegben rengeteget kellett menni etapon. Egy két komplikáció is adódott, mert összeszedtünk mi is egy defektet, csak szerencsénk volt és nem a gyorson, hanem etapon, de kikéstünk és büntetéssel kezdtünk, hogy jó legyen. Az első nap alaposan lefárasztott és nem is aludtunk túl sokat, persze mások sem, csak tényleg hosszú volt. Ezeket azonban felülírja azonnal az első helyünk a Peugeot Kupában és a 6-os kategóriában. Legalább megérte hajtani magunkat és a kocsit. A szerencse pedig ismét mellénk állt, mert, ha Mixi nem hibázik vagy nincs valami technikai gondjuk, akkor ők ott lesznek elöl az biztos. Ákos egyre stabilabban tartja a tempót, mert tudja, hogy nem lehet lemaradni, pont az ilyen helyzetek miatt.  Jó érzés ismét elsőnek lenni” – nyilatkozta Rubó.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?