DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Rali

Neukirchner: Átalakított vakáció

A hosszú és eseménydús hétvége egy tollvonással megváltozott, ugyanis a Budapest Rali rendezője lemondta a szeptember első hétvégéjén esedékes rendezvényét, így csapatunk csak a Hungaroringen rendezendő Extreme Technical Weekendden vesz részt.

Szeptember első hétvégéjén ért volna véget a rali és a drag szakág vakációja, de a Budapest Rali lemondásának köszönhetően csak Kiss György szakítja meg a pihenőjét. A Neukirchner András - Guzi Róbert párosnak pedig új verseny után kell néznie. Sokáig lebegett szem előtt a szlovéniai Mitropa Kupa versenyeként megrendezendő Rally Nova Gorica, de a csapat inkább itthonról a Porrogszentkirályi 7x Görbe Kupát választotta.

neukirchner-2017-bp-elott-01



„Nagyon szomorúak vagyunk, hogy ilyen megtörténhet, hogy egy rangos hazai versenyt az adott héten mondanak le. Teljes erőbedobással készültünk, hiszen új környezetben és új szakaszokon versenyezhettünk volna” – nyilatkozott Szilágyi Tamás, a csapat koordinátora.

A hatósági engedéllyel kapcsolatban kialakult helyzet miatt a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség és a Kelet-Autósport Kft. megállapodott arról, hogy a 2017. szeptember 1-2-re tervezett Budapest Rali lemondásra kerül. Az elmaradt futam pótlásáról az MNASZ és a Rendező közösen, várhatóan november 10 és 12 között gondoskodik.

neukirchner-2017-bp-elott-02

„Az egyik szemünk sír, a másik nevet” – folytatta Tamás, majd hozzátette: Úgy terveztük a hétvégét, hogy csütörtöktől a Budapest Ralin vagyunk és a csapat főszerelőjénél Kiss Györgynél töltjük a hétvégét, aki a Hungaroringi versenye miatt nem tudja ellátni rallys szerepkörét. Mivel a rally szombat este befejeződött volna vasárnapi programnak a Gyuri versenyének látogatását terveztük be, ami most már szombatra is választható.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: