DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Rali

Nem kímélték a Suzukit

Tavaly első ízben megtapasztalt murvás verseny, a szombathelyi ISEUM Rally lett a kedvence a North Racing versenyzőjének, Erdélyi Györgynek. Idén milyen érzésekkel távozott erről a futamról és mi történt vele pontosan arról kérdeztem.

Hogy éreztétek magatokat a versenyen?

A gyorsasági szakaszokat nagyon élveztük, magával a versennyel semmi probléma sem volt, viszont a kezdés már beütött. Mivel kevesen indultunk a kategóriába átsoroltak minket a 6-osba, ami egy kicsit elvette a kedvemet magától a versenyzéstől.

erdelyi_iseumrally010



Idén is a Rallykatlant élveztétek a legjobban?

Az összes szakasz nagyon jó, annyira más érzés, mint az aszfalt. Sokkal izgalmasabb, de természetesen idén is a Rallykatlan vitte a pálmát. Nem kíméltem a Suzukit az idei gyorsokon sem.

Hogy bírta a Suzuki ezt a nem kímélést?

Vannak látható sérülései… a kedvenc szakaszon kapott egy nagyot. Azt hittem a 15-ös kerekekkel kicsit könnyebb és jobban lesz, átvisz bizonyos helyeken, de ugyanúgy pattogtunk, mint tavaly Gyurcival. Volt egy pont a Rallykatlannál, ahol tudtam, hogy biztosan le fog érni az eleje, így is lett. Mehettünk is szervizbe szétszedni a kéket, ami már tavaly is jó donorként szolgált. Mindemellett rá kell nézni a motorra is, mert tolta ki a vizet, de végigmentünk mind a 8 gyorsaságin, csak a céldobogó maradt ki.

erdelyi_iseumrally002

Hogyan tovább? Hol indulsz legközelebb?

A Rallye2-es bajnokságot tekintve egyáltalán nem tudom, mi legyen. Ki kell pihennem ez a hétvégét, bizonyos szempontokból nagyon nem úgy alakult, ahogy terveztem, lásd a Suzuki viharvert állapotát. Viszont a hétvégi fóti Auchan Szlalomon szeretném kicsit állítgatni a motort, ahova el is hívtam Szuromi barátomat. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: