DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

Kazár: Az irány jó, egyre bátrabban versenyzünk

A 2016-os bajnoki szezonnyitón, az Eger Rallye-n dobogós helyen zárt Kazár Miklós és Ferencz Ramón, amit az elmúlt hétvégén, a Miskolc Ralin megismételtek. A korábbi négyszeres abszolút bajnok úgy érzi, nem vallottak szégyent hazai futamukon, sőt, összetettben sikerült fellépniük a második helyre. A Pro Racers versenyzője elárulta, egyre jobb az összhang az új Ford Fiesta R5-ös és közte, illetve navigátora, Ferencz Ramón között, de további tesztek szükségesek ahhoz, hogy kihozzák a maximumot magukból.

A szezonnyitó után ismét dobogóra állhatott Kazár Miklós és navigátora, Ferencz Ramón az idei Miskolc Rallye-n, ami a minimum elvárása volt a párosnak hazai versenyükön. A vadonatúj Ford Fiesta R5-ös teljesítményén abszolút meglátszott a futam előtti tesztprogram jótékony hatása, hiszen szinte minden szakaszon versenyben voltak a győzelemért, egyre bátrabban mentek méterről méterre, és ez megint egy abszolút harmadik helyet eredményezett, amivel a Pro Racers duója immár a második helyre jött fel összetettben. Ám azt sem titkolja a korábbi négyszeres magyar bajnok, hogy kell még idő ahhoz, hogy teljesen tökéletes legyen az összhang az autóval, ráadásul egy-két hibát is elkövettek, ami egyszerűen nem fér bele, ha nyerni akarnak.

2016-Pro Racers-Kazár Miklós-Miskolc Rallye-beszámoló5



– Nagyon vártam már a hétvégét, hiszen hazai pályán szerettünk volna bizonyítani a miskolci közönségnek. Összességében elégedett vagyok az elért eredménnyel, mert ezzel az újabb dobogós hellyel feljöttünk összetettben a második helyre, és az a lényeg, hogy nem kerültünk behozhatatlan hátrányba a bajnoki címért folytatott csatában. Az elvégzett tesztprogramnak köszönhetően egyre jobban teljesítünk a Forddal, de akármennyire jó is az irány, és megyünk egyre bátrabban az R5-össel, van még dolgunk bőven. Talán végezhettünk volna előrébb is a harmadik helynél, de sajnos kétszer rossz gumit választottunk, míg egyszer, az utolsó szakaszon túlvállaltuk magunkat, és megforogtunk.

2016-Pro Racers-Kazár Miklós-Miskolc Rallye-beszámoló4

Egy biztos, még jobban oda kell tennem magam, éppen ezért úgy döntöttünk Ramónnal és az egyébként remekül dolgozó csapattal, hogy a három hét múlva sorra kerülő szombathelyi verseny előtt ismét beiktatunk egy tesztprogramot, hogy az Iseum Ralin már tökéletes legyen az összhang az autóval – jelentette ki Kazár Miklós.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: