DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Rali

Jánosa: Aki halad, el nem marad

A zempléni szakaszokon, csak úgy szaladt a kis Citroen C2R2. Pedig Jánosa Ákos és Brunekker Árpád számára teljesen újnak számítottak az idei Miskolc Rally pályái.

A lecke fel volt adva, de olyan klasszul megoldották, hogy az A6-os kategória dobogójának második fokán landoltak. 

„Nagggggyon jó gyorsok voltak. Annyi ritmusváltás és tanulási lehetőség volt az egészben, hogy tényleg fantasztikus hangulata volt az egésznek. Már amikor az autó eltolja az elejét, akkor nincs a régi pánik, hogy akkor most, hogy is legyen. Úgy kezelem végre a kis méregzsákot, ahogy azt kell és illik. Tehát a tavalyi tanulóév mindenképpen elérte célját. A nézők visszacsatolása is minket igazol, hogy látványos az autózásunk, mely mellé most már tempó is párosul. Remekül versenyeztek a kategóriatársak is, ami ugye nem mindegy, mert nekik köszönhetően még több volt a motiváció, hogy haladni kell. Volt egy kis keserűség is a verseny alatt, mert kaptunk egy perc büntetést, ahol nem mi vétettünk, mégsem tudtuk rendezni. Ennek következtében az abszolútban jócskán hátra kerültünk. Ami még kimondottan tetszik, az a gumiválasztásunk. Biztos maradunk a Michelin mellett, mert nagyon jól viselkedik féktávon és kanyarsebességben. Illetve ezekre a gyorsokra határozottan profi választás volt. Mindent összefoglalva az eredményünknek örültünk, a büntetésnek már nem annyira, de összességében egy jó futam volt. Legközelebb remélhetőleg Szombathelyen hasonló, vagy még jobb eredményt érünk el.” – mondta Ákos. 



Ákos és Árpi eredménye azt mutatja, hogy versenyről-versenyre mennyit fejlődnek önmagukhoz képest. Persze a kategóriatársakat szándékuk továbbra is megelőzni, és tovább küzdenek majd Szombathelyen. Amire viszont jogosan ugranak a srácok, az az, hogy ha indokolatlan büntetést kapnak mások figyelmetlensége miatt. Mert ugyan ha valaki 20-ra megy be az időellenőrzőbe, akkor miért is írnak rá nekik 19-et???!!! De még ez sem lenne gond… ha mikor szóvá teszik, és kérik a feljegyzését, azt mondják nem lesz gond. Mégis lett, mert egy perc büntetést kaptak. Ezek után kicsit rossz a szájuk íze azért, hozzáteszem indokoltan.  

„Akár elégedettek is lehetnénk, de nem volt teljesen felhőtlen a verseny. Ákos nagyon jól kezeli már a gépet, és nem úszkálunk el, hanem ott haladunk, ahol kell. Rendkívül sokat javult, és ügyesen tereli tényleg a C2-t. Én itt-ott megfáradtam menet közben, és volt ahol pont az ellenkezője történt, mert túlpörögtem. Ez az ominózus „korai érkezésnek” minősített sztoriból adódott, ahol kicsit felhúztak. A verseny végén kiderült, hogy kaptunk egy perc büntetést. Ha 20-kor érkezünk, akkor az nem 19! Na, mindegy most már, csak hát így abszolútban nem ott vagyunk, ahol amúgy lennénk. Legközelebb nem hagyjuk magunkat. De a kategória második helyünkbe nem szólt szerencsére bele, és ennek örülünk. Meg persze jó kis pályák voltak, szerintem az eddigi legkeményebb, legalábbis számomra. Lényeg a lényeg, hogy kategória második helyet így is megcsíptük, pontokat szereztünk, és a pezsgőt is megkaptuk a csapattól. Szombathelyen folyt.köv.” :D – zárta rövidre Árpi mondandóját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: