DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

Cséplő és az eltört szelephimba

A LiveWire Rally Team versenyző és egyben testvérpárosa Cséplő Balázs és Cséplő Attila, második Rallye2-es versenyükön vettek részt a hétvége folyamán, mégpedig a 21. Steelvent Miskolc Rally-n. Technikai probléma eredményeképp kiállni kényszerültek, de nincs fennakadás. A következő versenyen újból találkozhatunk velük a rajtban.

Hogy mi is történt velük pontosan, arról Balázs kérdeztem:

Cseplo_miskolc_BESZ (2)



Hogy tetszett a prológ?

A prológ nagyon tetszett, hisz ez szerves része egy igazi rallynak, bár mi azért eléggé bespóroltuk az autót, mivel ez nem számított bele a versenybe. Örültem ugyanakkor, hogy sokan kilátogattak az eseményre. Ahogy néztem a Ladásokat, a nézők meg is kapták tőlük az elvárt vizuális élményt.

Szükségesnek tartod az efféle bemutatkozást, megmérettetést?

Mindenképpen, ugyanis ez nélkül nem lenne rallye a rallye. Az pedig egy másik kérdés, hogy mennyire tartottam ésszerűnek és indokoltnak az összekötő szakaszok kimagaslóan magas kilométer számát, valamint azt, hogy 40 km-re sikerült csak kihelyezni a szerviz parkot Miskolc centrumától.

Mi történt a harmadik gyorsaságin?

Sajnos eltört egy szelephimba a motorban, ami két durranás után a verseny végét jelentette a számunkra, viszont nem fogjuk feladni a dolgokat, mert nem olyan fából faragtak minket. Biztosan találunk megoldást erre is, mint ahogy ezt eddig is tettük, előbb utóbb csak elfogynak a technikai hibák.

Milyen volt számotokra maga a verseny?

A pályák nagyon tetszettek, már amiken ugye el tudtunk rajtolni, viszont talán sokunk nevében mondhatom, hogy a kavicsfelhordások nélkül meglettünk volna.

Hol találkozhatunk veletek legközelebb?

Legközelebb Székesfehérváron állunk rajthoz, ott viszont már az új autóval, az elkövetkező heteket pedig az autó építése mellett a lehetséges hibák kiküszöbölésének fogjuk szentelni.

 

Köszönöm a riportot és sok sikert a hétvégén! 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: