DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

Így hívja a Dick Cream Team a BMW-jét

Egy különleges nevű csapat indul idén a MARB bajnokságban. A nevük Dick Cream Team. Ugye, hogy azonnal beugrottak a srácok nevei?! Persze, mert eddig sem voltak ismeretlenek, hiszen ki ne tudná, milyen autót is terelget a Szikszai Bészi – Kuti Jani kettős. BMW-fanok ez nem titok, de lássuk, hogy képzelik el a viadalt a Pétervására Rallyn.

„Mikor Janit megismertem, és jó barátok lettünk, miről másról is beszéltünk volna először, mint hogy milyen klassz lenne együtt versenyezni. Nyugi, nem kellett könyörögni, szinte azonnal rávágta, hogy persze, miért ne. Kb. 2 perces megbeszélés volt az egész. Így kezdődött a közös pályafutásunk, és immáron a harmadik versenyünk lesz a Pétervására Rally. Legutóbb Parasznyán furcsa helyzet alakult ki, mert hát minket is megviccelt a technika ördöge, és az utolsó gyorson sajnos kiestünk. De… és ez a lényeg, addig, amíg versenyben voltunk iszonyat jól éreztük magunkat. A kuplungunk megadta magát és vagy tizenöt liter kólával megborítottuk a váltóharangot, ami olyan jónak tűnt, hogy a 3. és 4. gyorson azonnal mentünk egy abszolút első időt. Aztán egyet gondolt és szétrobbant. Most újra csatába vonulunk, és meghajtjuk a kis drágát… egyem a szívét. Szerintem érthetően elmondtam a Rib@ancnak, hogy kell most majd viselkednie, és ahhoz fogja magát tartani, mert tudja, hogy győzni megyünk.” – beszélt Bészi viccesen az ő kis szerelméről. 



Aki azt gondolja, hogy a kis rózsaszín BMW nem családtagként van megtisztelve, az téved. Neve van….és nem is akármilyen. Jani elmondta a kulisszatitkokat, hogy igenis Bészi szokta becézgetni a verdát. 

„Igen, Bészi tényleg „Rib@ncnak” becézgeti a bömöst, és mi ezen nagyon jól szórakozunk, de ez már köztudott. Minden verseny előtt kiadja az ukázt, hogy egyben, rendben érjünk le a gyorsokról… és akkor itt ez le is van rendezve. Egy gyors simogatás rajt előtt, mármint Bészi és a szerelme között… aztán rajtolhatunk is. J De komolyra fordítva a szót nekünk is az a legfontosabb, hogy biztonságosan érjünk végig a szakaszon. Én jól érzem magam Bészi mellett, tetszik a navigátori szerep, de a driftelés is az életem része marad. A versenyszellem nálunk tetőfokára szokott hágni, és szép vagy nem szép dolog, de amellett, hogy azért megyünk, hogy jól érezzük magunkat, elvárás az is, hogy dobogós helyen végezzünk. Remélhetőleg ezt is lebeszélte a „rózsaszín kiscsajjal” a kedves pilóta… és akkor valószínűleg verseny után már arról beszélgetünk majd, hogy milyen jól is viselkedett a kisasszony.” – poénkodott Jani, Bészihez hasonlóan.  

Biztos vagyok benne, hogy ez a jó hangulat végig kíséri a srácokat a Pétervására Rally alatt, és végül fültől-fülig szájjal távoznak majd, kupával a kezükben. Ti pedig el ne felejtsetek csápolni, ha meglátjátok a kis „Rib@ancot”!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: