DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

Halálos baleset az Eger Ralin

Szörnyű hírt kaptunk a nemrég véget ért Eger Raliról, ahol az utolsó gyorsaságin elszenvedett balesetben életét vesztette Szabó Attila, egy M3-as BMW navigátora.

A 289-es rajtszámú Varga Csaba - Szabó Attila páros navigátoráról van szó, akik a Rali2-es kategóriában indultak BMW-jükkel, és a rali vasárnapi, utolsó szakaszán,  az Egerbakta - Sirok gyorsaságin, 19:45 perckor versenyautójukkal egy fának ütköztek. A balesetet követően Szabó Attila életét már nem tudták megmenteni.

_DSC4370_resize

A Varga Csaba - Szabó Attila páros autója - A kép egy korábbi versenyen készült



Amint további híreket kapunk az eset körülményeiről beszámolunk róla.

A mai napon már egy másik súlyos baleset is történt, ott is egy M3-as BMW pilótái buktak nagyot.

Az esetet követően a futam szervezője az alábbi közleményt adta ki:

"A 10. Eger Rally szervezőbizottsága és az egész hazai rallys társadalom mély megrendüléssel értesült arról a tragikus kimenetelű versenybalesetről, amely a hétvégi szezonnyitó végén történt. Mindenki számára köztudott, hogy autósport veszélyeket rejtő sportág, és a valósággal való szembesülés minden esetben fájdalmas és felfoghatatlan. A Rallye2-es verseny ötödik szakaszán történt tragédia kapcsán mindannyian osztozunk az elhunyt navigátor családjának fájdalmában. Részvétünket fejezzük ki a hozzátartozóknak, és mindenkinek aki ismerte, szerette Szabó Attilát.

Lakatos Róbert, a 10. Eger Rally szervezőbizottságának az elnöke."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: