DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

Huszonhat hölgy résztvevő a Szilveszter Ralin

Úgy tűnik, számos érdekesség és nagy csata várható az idei, 16. alkalommal megrendezendő Szilveszter Ralin. Általában minden induló azt hangoztatja, hogy a december 27-29 közötti évbúcsúztató versenyen a buli lesz a lényeg.

A tavalyi győztes, Turán Frigyes is azt vallja, evés közben jön meg az étvágy, és amikor majd először lép a gázpedálra, mindent megtesz majd navigátorával, Zsíros Gáborral a minél jobb szereplésért. Összesen 238-an (!) hajtanak majd végig a kijelölt szakaszokon – ebből nyolc lesz az előfutók száma –, és a tavalyi premier után idén is megnyitják a nagyközönség előtt a GOLD Tribünöket.

2014-Szilveszter Rallye-előzetes-turán



Vélhetően mindenki, aki él és mozog, valamint valami köze van az autóversenyzéshez, az december 27-től 29-ig a Hungaroringen fogja búcsúztatni az Óévet. Ugyanis idén is megrendezik a méltán népszerű Szilveszter Rallye-t, amely a 16. verseny lesz a viadal történetében.

Egy kevésbé sikerült évadot szeretne némileg feledtetni egy felszabadult versenyzéssel a tavalyi győztes Turán Frigyes, aki megszokott navigátorával, Zsíros Gáborral áll majd rajthoz.

„Ugyan mindenki úgy van vele, hogy a Szilveszter Rallye egy igazi buliverseny, ám amikor rálépünk a gázpedálra, és elindul az óra, mindenkiben előjön a győzni akarás. Mi is szeretnénk jól, hibátlanul és gyorsan menni, és bizony nem titok, hogy a nem éppen jól sikerült idei szezonunkat szeretnénk egy felszabadult, jó versenyzéssel lezárni. Ahogy mondani szokták, evés közben jön majd meg az étvágy, mert azt elismerjük, nemcsak magunknak, hanem a partnereinknek is szeretnénk bizonyítani. Idén Gabi R4-es Subarujával állunk rajthoz, amelyben néhány új alkatrészt kipróbálunk majd” – közölte Turán Frigyes

Egy tény, ellenfélben nem lesz hiány: összesen 238-an fognak végighajtani a szakaszokon, és 26 hölgy neve is szerepel a rajtlistán. Az indulókból nyolcan előfutóként, tizenketten a Historic mezőnyében indulnak, míg 218-an a rallye versenyben vesznek részt. A kategóriákból a H3-as a legnépszerűbb, az előzetes rajtlista alapján 72-en várják a rajtot.

2014-Szilveszter Rallye-előzetes4

„Idén ismét megnyitjuk a nézők számára a GOLD Tribünöket, ahonnan mindkét gyorsasági szakaszt lehet látni és biztonságosan élvezni. Sőt, szeretnénk a kilátogató nézőket a lehető legjobban kiszolgáljuk, így a szervizparkban egy LED-fal segítségével mindenki nyomon követheti a pályán történteket” – közölte Garamvölgyi Zoltán, a Szilveszter Rallye szervezője.

Természetesen azokra is gondoltak, akik nem tudnak a helyszínre utazni, pedig imádják az autóversenyeket.

„Ismét lehet rádión és interneten is követni az eseményeket. A Rallye Rádió a verseny alatt a 92.4 FM-en lesz hallható, stúdióbeszélgetések és helyszíni riportok, mini interjúk váltják majd egymást. Aki televízión szeretné látni a legjobb pillanatokat, az többek között a viadal honlapján, a szilveszterrallye.hu portálon nézheti az online élő adást” – árulta el Képes Tamás, a Rallye Rádió vezetője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: