DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Rali

Egy valóra vált álom - Dicső Péter nagy elődök nyomdokain

Jelenleg 24 éves, de már nyolc éve versenyzik Dicső Péter. Az előző években Ladával indult szlalom, ralikrossz, sprint és ralitúra futamokon, idén viszont váltott, és régi álmát valóra váltva, egy Mitsubishi Lancer Evo VI-ost terelgetett – sikerrel.

Miért pont az Evo VI-os Mitsibishi?

Ez egy régi álmom volt. Gyerekkoromban Tomi Makinen volt az egyik példaképem, és már akkor beleszeretettem ebbe az autóba, amikor ő ment vele a vb-n. Ez volt a fő ok, ami miatt emellett az autó mellett döntöttem, a másik, hogy ez most már elég idős technikának számít, úgyhogy elég olcsón meg lehetett kapni.

01_NYITO_00007918 



Milyen versenyeken indultál el idén az autóval, és milyen eredményeket sikerült elérned vele?

A kunmadarasi amatőr kupasorozatban kezdtem el ismerkedni az autóval, ott két versenyen indultunk még a télen. Utána a MARB amatőr ralisprint bajnokság futamain álltunk rajthoz, ahol két abszolút és kategóriagyőzelmet is sikerült szereznünk navigátorommal, Madár Tiborral – Borsodnádasdon és Kazáron nyerni tudtunk.

Nehéz volt átszokni az összkerekes autóra?

Azt mondják, hogy aki Zsigulit tud vezetni, az mindent tud! Nem tudom, hogy ez valóban így van-e, de az biztos, hogy sokkal hamarabb összeszoktam ezzel az autóval, mint annak idején a Ladával. Néha még tud okozni meglepetéseket, de már nem gyakran.

Mik a tervek az idei év hátralevő részére, illetve 2015-re?

Idén lesz még egy MARB-os verseny, azon szeretnénk elindulni, de ez a támogatóinktól is függ. A Szilveszter Ralin viszont biztosan ott leszünk, jövőre pedig már a Rali2-ben szeretnénk teljes szezont futni, természetesen továbbra is a László Racing színeiben, a Mitsubishi Evo VI-ossal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: