DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

Az összes magyar nagymenő ott lesz a Waldviertel Ralin – nevezési lista

Nyilvánosságra hozták a 34. Waldviertel Rali nevezési listáját, amelyből kiderül, az összes magyar nagymenő ott lesz az idei Országos Rali Bajnokság zárófutamán, így a pályán, fair küzdelemben dőlhet el a bajnoki címek sorsa.

Kazár Miklósnak az idényzárón Ferencz Ramón fog navigálni


 

A november 7-8-án, Észak-Ausztriában sorra kerülő verseny a júliusban elmaradt Budapest Ralit pótlandó került be az ORB versenynaptárába, így alakult, hogy végül a sógorok földjén csapnak össze leggyorsabb ralis honfitársaink a 2014-es ob-címekért.

Bár nem mindenki repesett a boldogságtól, hogy a Budapest Rali végül pótlásra kerül (a bajnoki éllovas Kazár Miklós például kifejezetten ellenezte ezt, mivel ő a saját hivatalos sajtóanyagában foglaltak szerint már a Mecsek Rali végén bajnoknak tekintette magát), ám jó hír, hogy azért mindenki rajthoz áll a szezonzárón, akinek van még esélye megnyerni a bajnokságot.

Igaz, az éllovas Kazár Miklós mellett ezúttal Ferencz Ramón ül majd a jobb egyben, mivel megszokott navigátora, Szőke Tamás egyéb elfoglaltságok miatt nem tud részt venni ezen a versenyen. Reméljük, nem ezen fog múlni a végső győztes kiléte. Ott lesz Ausztriában a Mecsek Ralin győztes Herczig Norbert – Bacigál Igor kettős is, csakúgy, mint Ollé Sándor, Botka Dávid, Krózser Menyhért, Turán Frigyes, Spitzmüller Csaba, Hadik András, Trencsényi József, Balogh János, Matics Mihály, Osváth Péter, Rongits Attila és a többiek.

Herczignek 10 pont hátrány kellene ledolgoznia, hogy elcsenje a bajnoki címet Kazár orra elől


 

A verseny izgalmait fokozza, hogy egy igazán nemzetközi mezőnyben kell majd helytállnia honfitársainknak, hiszen a helyi, osztrák menők mellett Németországból, Csehországból, Lengyelországból, Oroszországból, Romániából, Bulgáriából, Törökországból, Olaszországból, sőt, még Dél-Afrikából is érkezik versenyző, és összesen 151 versenyautó porol majd a Horn közelében fekvő pályákon.

A teljes nevezési lista itt tekinthető meg.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: