DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
Rali

Nitró: Indulhat a ralis szezon!

Az ORB mezőnye számára lehet, hogy az év utolsó versenyét fogja jelenteni a most hétvégén megrendezésre kerülő Mecsek Rali, az idény eddigi részét a ralikrossz és autókrossz ob-n végighajtó Nyitray Béla (Nitró) számára viszont csak most indul a ralis szezon. Alig várja a kezdést!



 

„Vége a ralikrosszos-autókrosszos évnek, indulhat a ralis szezon! A többiek persze már benne vannak a közepében, sőt, a vége felé járnak, de nekem a tavalyi Szilveszter Rali után ez a mostani Mecsek Rali lesz az első versenyem itt, a raliban. A tavalyi évhez hasonlóan idén is egy A-csoportos Peugeot 306-ossal indulok a Rali2 mezőnyében, Vén Gábor navigátor barátommal az oldalamon” – árulja el a korábbi kétszeres gyorsasági autós magyar bajnok pilóta, aki idén az autókrossz ob-n az összesített pontverseny 2. helyét szerezte meg a karosszériás autók mezőnyében.

Nitró már tavaly is elindult a Rali2-ben a számára hazai futamot jelentő Mecsek Ralin, így a pályák nagy része nem lesz ismeretlen a számára. „Hála az égnek a tavalyi itiner javarészét idén is tudjuk használni, két új gyorsasági viszont bekerült a programba. Az egyik a reptéri szakasz, ami inkább hasonlít egy szlalomra, és ez inkább arra lesz jó, hogy kicsit közelebb hozzuk a sportágat a nézőkhöz. A másik, Zobák és Pécsvárad közötti gyorsasági viszont hatalmas kihívás lesz nemcsak nekünk, de szerintem mindenki másnak is. Egy igen szűk, igen csúszós erdei pályáról beszélünk, úgyhogy ott nagyon észnél kell majd lenni” – intett óvatosságra a sokat látott pilóta.

 

„A tavalyi Mecsek Ralin nagyon jó időket mentünk, de a végén felborultunk. Idén mindenképp a célba érés lesz a célunk, ezért lehet, hogy kicsit óvatosabban fogunk kezdeni. Nem a féktávokat és a kanyarsebességet fogjuk forszírozni, inkább a kigyorsításokat. Mindenképp kétszer szeretnénk megjelenni a hétvégén a Széchenyi téren: nemcsak a rajt-, de a céldobogón is szeretnénk ott lenni, úgyhogy ez fog lebegni a lelki szemeink előtt. Vártam már nagyon, hogy újra a raliban is próbára tehessem magam, és a Mecsek Rali számomra hazai verseny, ami nagyon fontos. Ez számomra idén a hab a tortán. A végén megmondom, hogy hogy ízlett!” – tette hozzá végül jó kedélyűen Nitró.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: