DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

Loeb aláírt a Hyundaihoz 2019-re

Ugyan a csapat részéről nemrég még tagadták a pletykákat, az Autosport nemzetközi szaklap információi szerint megtörtént a megegyezés és csütörtökön hivatalosan is bejelentik, hogy Sebastien Loeb aláírt a Hyundai WRC-csapatához.

Az biztos, hogy nem fog teljes szezont futni és az is valószínű, hogy a Dakar miatt nem áll rajthoz a Montén, de úgy fest, hogy jövőre is láthatjuk a rali-vb-n, méghozzá az i20 WRC-vel.

A Hyundainál Thierry Neuville panaszkodott arra, hogy neki nem voltak idén olyan csapattársai, akik segítették volna a vb-cím megszerzésében, Loeb személyében ha csak néhány futamra is, de kaphat egy ilyet. Hogy ez a többieket (Mikkelsent, Sordót és Paddont) hogyan érinti, az kérdéses, Mikkelsennek szerződése van, Paddonról a csapatvezető elégedetten beszélt és azt mondta, hogy igyekszik több lehetőséget adni neki, Sordo pedig nemrég még tesztelte is az i20 WRC-t.



Loeb egyébként pályafutása során most írt alá először gyári szerződést a PSA csoporton kívül, eddig mindig azon belül, vagy a Citroen, vagy a Peugeot színeiben versenyzett. A francia legenda egyébként jelenleg a Dakar-autóját teszteli Abu Dhabiban.

Loebnek azért nincs maradása a Citroenél, mert a csapat főszponzora visszalépett, így pedig nincs elég pénzük arra, hogy három autót indítsanak 2019-ben, két pilótájuk (a frissen megszerzett regnáló hatszoros világbajnok Sebastien Ogier, valamint a Toyotától érkező Esapekka Lappi) egész évre szóló szerződéssel rendelkezik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: