DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Rali

Botrány: Visszavonulhat a WRC-sztár?

A számára hátrányt okozó szabályok vethetnek véget az utóbbi években uralkodó Sebastien Ogier karrierjének - legalábbis csapatfőnöke szerint. Hozzátette: ez valakinek jól jön majd...

Az utóbbi három év világbajnoka, Sebastien Ogier idén szinte folyamatosan panaszkodik amiatt, hogy minden versenyen elsőként rajtol és két napon át takarítja az utat a többiek elől - emiatt komoly hátrányt szed össze. Ugyan azokon a versenynapokon sem tud dominálni, amikor már nem ő rajtol elsőként, a Volkswagen főnöke szerint sztárpilótája visszavonulhat a versenyzéstől.

Ogier-dppi_1



"Szerintem lehet, hogy visszavonul" - fejezte ki aggodalmát Jost Capito az Autosport kérdésére. "Őt kellene megkérdezni, de ahogy ismerem, szerintem ő vissza fog vonulni" - nyomatékosította. Ogier idén csak az első két futamot nyerte meg (tavaly a bajnokság ezen szakaszában csak kétszer nem ő aratott győzelmet), azóta egyre gyengébb eredményeket szállít, legutóbb be kellett érnie a hatodik pozícióval.

"Ez van, akinek nem is jön majd olyan rosszul. Nem hiszem, hogy idén változni fognak a dolgok, Seb ezt most már elfogadta erre az évre."

Az idei harmadik futamtól kezdve egyértelműen látszik, hogy aki győz, az hátulról rajtol - egyedül legutóbb alakult ez másképp, akkor Andreas Mikkelsen harmadikként ért oda az első helyre, igaz, ezt Ott Tanak defektjének köszönhette. Előtte Thierry Neuville a nyolcadik, Kris Meeke a tizenharmadik, Hayden Paddon az ötödik, Jari-Matti Latvala a nyolcadik pozícióból indulva aratott győzelmet.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: