DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Rali

Loeb után Solberget is kikosarazta a Citroen

Mostanság szívesen mond nemet világbajnokoknak a francia márka: a ralikrossz ásza, Petter Solberg a WRC-be tért volna vissza velük, de nem akarták a norvég pilótát.

Mint ismert, a Citroen WTCC-csapata idén kettő versenyzőre fogyatkozik, a vezetőség pedig Sebastien Loeböt küldte el, annak ellenére, hogy a kilencszeres ralivilágbajnok maradt volna még egy évig, ráadásul néhány WRC-futamra is vállalkozott volna – helyette a Peugeot gyári versenyzőjeként folytatja, a múlt héten véget érő Dakar Ralit kilencedik helyen zárta.

A 2003-as ralivilágbajnok, 2014-ben és 2015-ben pedig ralikrossz-világbajnokságot Citroennel megnyerő Petter Solberg szintén többször leszögezte, szívesen visszatérne a WRC mezőnyébe. A versenyző beszélt is a Citroennel – ők azonban neki is nemet mondtak. A márka idén a következő évi szabályváltozásokra készülve csak bizonyos futamokon áll rajthoz, első pilótájuk Kris Meeke lesz.



„Az FIA párizsi díjátadóján kérdezték meg tőlem, hogy vissza akarok-e térni a WRC-be, és azt mondtam, igen, szívesen. Próbáltam beszélni velük (a Citroennel), de nem volt előkészítve, és végül nem valósult meg. Sajnos jelenleg sok dolog történik, különösen a Citroen és Peugeot között, politika. Ami engem illet, én készen álltam, edzettem és teszteltem, amennyire otthon tudok. Még mindig nagyon szeretnék belevágni” – idézte a crash.net Solberget.

A versenyző azt is elárulta, hogy a Toyotával rajthoz állt volna az idei Dakaron, de nem akarta kockáztatni a ralikrosszos idényre való felkészülést. Hozzátette, 2017-ben mindenképp be akar mutatkozni a dél-amerikai versenyen, ahol két korábbi riválisa, Loeb és Mikko Hirvonen is igen eredményesen szerepelt.

Ami a ralikrossz-világbajnokságot illeti, a mezőny tovább erősödik. Ken Block a Ford támogatásával részt vesz a szezon összes versenyén, a pletykák szerint pedig Sebastien Loeb is bemutatkozhat – alighanem a Peugeot színeiben, amelynek gyári csapata van a szériában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: