DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Rali

Debreceni srácok a Rally Legenden

Kicsit a hazai csalódottságukat félretéve indult útnak a Hodosi Gábor – Holló Barnabás duó a 13. Rally Legendre, San Marinoba. Erre a hosszú útra viszont már egész évben készültek. Még nem vettek részt hasonló színvonalú megmérettetésen, de annyit elárulhatok, hogy itt sem az eredményre fognak gyúrni a srácok.

Irány a Rally Legend. Visszajött egy kicsit a lelkesedés mostanra?

- Nem voltunk mi eddig sem elkenődve. Elviseltük, amit dobott a gép. A srácok örökösen szereltek, mi meg, ha sütött, ha esett, ha fújt, csak mentünk, mint a bolondok. De eredmény szinte sehol. Aztán valamikor évközben kipattant a fejünkből ez a Legend sztori, és azóta ezt vártuk, mint a messiást.

hodosi legend



Akkor levetettétek az átkot magatokról és a Zsiguliról, hogy jól muzsikáljon a Lada San Marinoban?

- Erősen gondolkoztunk rajta, mert csak akkor bohóckodik a gép, amikor benne ülök. Gabó kunmadarasi futamait mindig kibírta. Lehet nekem azért tényleg el kellett volna ugranom egy hókuszpókuszhoz?! Majd most kiderül. De elképzelhető, hogy egyszerűen csak nem bírta már a hazai kínlódást, és friss levegőre, és kikapcsolódásra vágyik, mint mi.

Hányan vágtok neki az olasz útnak?

- Sokan. Az utolsó számítások szerint 14-en vagy 15-en megyünk. De a változtatás jogát fenntartjuk. – viccel Barna. Jön a kis család, és hát a szervizesek, akik mindenhol „külön rendezvényt” szoktak tartani a szervizparkban, míg mi az idővel harcolunk. Mondhatnám, hogy mindenki ott lesz, aki számít.

Nyugtassuk meg a hazai szurkolóitokat, hogy alkalomhoz illő gumikat visztek. Látvány vagy idő?

- Először is bízunk benne, hogy a változás jót tesz a GUJ-nak, és nem lesz semmi technikai gondunk. Vészhelyzetre vannak alkatrészeink. Reméljük nem fognak kelleni. A gumi pedig… pontosan alkalomhoz illő lesz, úgy ahogy mondtad. Ha minden a terveink szerint alakul, akkor egyértelmű, hogy a már hőn áhított célba érés mellett a nézőknek fogunk autózni, és végre egy évben egyszer élvezni szeretnénk egy futamot. Azt még azért hozzá tenném, hogy maga az, hogy neves pilótákkal együtt kocsikázunk majd egy Ladával, egy ilyen színvonalas és ezreket kivonzó futamon, már maga egy élmény lesz számunkra. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: