DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Rali

A Volkswagen készen áll az erdei F1-re

A Volkswagen statisztikája szerint hetvenhétszer van levegőben a Polo WRC mind a négy kereke… A kétszeres világbajnok izgatottan várja a Rali vb soron következő állomását – nagy csatákat remélnek a versenyzőktől, hiszen a világbajnok, Sebastien Ogier mellett külön nyomás nehezedik arra a Jari-Matti Latvala-ra, aki tavaly győztesként ünnepelhetett a számára hazainak számító futamon.

Külön örömmel fogadták Ouninpohja visszatérését, hiszen az ugratókkal teli pályán pilótájuk, Sebastien Ogier 2013-ban felállított átlagsebességi rekorddal várja a rajtot. A kétszeres világbajnokon kívül természetesen minden egyes versenyzõjétõl jó eredményt remél a VW - tavaly Jari-Matti Latvala gyõzött, míg Andreas Mikkelsen jelen pillanatban az összetettbeli második helyen áll, így számára jól jönne helyezésének bebiztosítása egy élmezõnybeli végeredménnyel. 

volkswagen_polo_wrc_in_the_air



A legutóbbi, lengyel versenyen is győzelemmel zárt a csapat Ogier-nek köszönhetően, ami bizonyítja, hogy levegőben, négy keréken is legyőzhetetlen a világbajnokságban harmadik éve résztvevő Polo WRC. A tavalyi győzelem mellett ez az eredmény külön önbizalommal tölti el most a csapattagokat.

 

"Sokféleképpen lehet jellemezni a finn ralit, de az első, ami eszembe jut most azaz, hogy egy Forma1-es az erdőben..." - kezdte mondandóját Jost Capito. "A csapattal mindent összevetettünk, és úgy véljük, hogy a levegőben töltött idők is nekünk kedveznek. Ez az egyetlen olyan futam, ahol nem egy, hanem 60-70 olyan ugrató van, melyet teljesítve akár több tíz méteren keresztül mind a négy kerékkel a levegőben vannak a párosok.  Emellett pedig szerintem az idei versenynaptárban nincs olyan verseny, ahol a kavicsos, szűk utak ilyen hosszan kígyóznának az erdős részeken. Kiváló versenyzőink mellett az autó is a legjobb formában van, és ennek fényében dobogós helyekkel szeretnénk bizonyítani - ezúttal is."

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: