DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Rali

Soha nem látott harc kezdődik Portugáliában

Izgalmakkal teli várakozással tekint a rali világa a hétvégi portugál futamra - a WRC2-es kategóriájában első rajthoz állásához készül a Skoda csapata a legújabb Fabia R5-ös modellel. A csehek színeit Esapekka Lappi és Pontus Tidemand fogja képviselni, akik nagyon komoly és nagyon sok ellenfelet kapnak a bemutatkozásra.

A két ismert versenyzőn kívül még egy német, Armin Kremer fog száguldozni a legújabb üdvöskével privát színekben. A csapat egyébként Lappitól számít komolyabb eredményre, hiszen 2013-ban megnyerte a portugál futam WRC2-es kategóriáját. 

portugal_nevezes



"Nagyon várom már az első világbajnoki kilométereket az R5-össel." - mondta el Lappi. Fantasztikus érzés újból részese lenni a mezőnynek. Kíváncsi vagyok, hogy a legutolsó rajthoz állásom óta, mennyit felejtettem ezen a szinten."

A kategóriában egészen pontosan 29 nevezővel számolnak, akik között olyan nevek is megfordulnak, akik már felállhattak a WRC2-es dobogó legfelső fokára – ott lesz Jari Ketomaa (Ford Fiesta R5), Abdulaziz Al-Kuwari (Fiesta RRC), Nasser Al-Attiyah (Fiesta RRC) és Stéphane Lefebvre (Citroen DS 3 R5) is.

Jarmi Ketomaa komoly ellenfele lehet a cseh márkának, hiszen az észt tavaly megnyerte a DMACK Fiesta Trophy-t és a portugál futamot is kategóriájában. „Teljesen új helyzet lesz ez a számomra,  hiszen első alkalommal fogok R5-ösben ülni murván. Célom a minél pontosabb itinerkészítés, és a lehető leghasznosabb tapasztalatok begyűjtése.” – mondta el Ketomaa navigátora, Sander Parn.

kruuda_citroen_ds3

Karl Kruuda a Tagai színek után újabb vizekre evezett – a fiatal észt egy Citroen DS3 R5-össel fogja erősíteni a kategóriát. „Mindig is nagy rajongója voltam a Citroennek, így nagyon örülök hogy ezzel versenyezhetek”- jegyezte meg Kruuda. „Az autó nagyon sokat fejlődött és határozottan gyorsabb azoknál amiket mostanában használtunk, főleg az emelkedőkön nagyon sokat jelent a turbó. A szezon elején is nagyon magabiztosan ülök az autóba, és nagyon várom hogy elkezdődjön a verseny.”

Érdemes lesz odafigyelni az említett versenyzőkön kívül még Yazeed Al Rajhi-ra (Fiesta RRC), Craig Breen-re (Peugeot 208 T16), Nicolas Fuchs-ra (Fiesta R5), Eric Camilli-re (Fiesta R5) és Martin Koci-ra, aki először fogja táncba vinni a 208 T16-ost.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: