DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

Egy ember az intenzíven Paddon bukása után

A legfrissebb híradások szerint összesen hat nézőt szállítottak kórházba, miután Hayden Paddon az Argentin Ralin Hyundai i20-asával a szurkolók közé vágódott. Egy ember az intenzív osztályon.

A gyári Hyundai-pilóta bukása az Argentin Rali szombati kilencedik szakaszán következett be. Paddon az Autosportnak nyilatkozva így emlékezett vissza a történtekre: „A baleset egy gyors jobbkanyarban történt, egy dombtetőn. Reggel padlógázon mentünk át ezen a részen, és az autó épphogy csak elemelkedett, de délutánra az előttünk futó autók annyira kijárták nyomvályúsra azt a részt, hogy ezúttal a levegőbe repültünk, majd esetlenül landoltunk a földön.”

Ezt követően vágódtak be a nézők közé, akik közül hat sérültet azonnal kórházba szállítottak – kettőt helikopterrel, négyet autóval. Az Autosport legfrissebb információi szerint egy 25 éves szurkolót az intenzív osztályon ápolnak, miután rengeteg csontja eltört, míg a hat sérültből egyet már hazaengedtek, a többieket kisebb sérülésekkel, törésekkel ápolják.

A pilóta és navigátora sérülések nélkül megúszták az esetet, ahogy autójuk is, hiszen „lábon” gurultak le a szakaszról, vissza a szervizparkba. A gyorsasági szakaszt a rendezők törölték, és a Paddonék után rajtra várókat már egyenesen a 10. szakasz kezdési pontjához irányították.



 

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: