DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
Rali

Botka Dávid az ERC2 élén!

Botka Dávid nem kis lendülettel kezdte meg első Európa Bajnoki szezonját - a magyar versenyző két havas futam után vezeti az ERC2 kategóriáját, mely eredményt a sebesség és következetesség számlájára ír.

A 30 éves versenyzőnek eddig havas és jeges felületű futamokhoz nem igazán volt szerencséje, ám navigátorával, Mihalik Péterrel a Janner Ralin és a Liepaja Ralin is egyaránt sikerült a top10-ben végeznie – az osztrákoknál a kilencedik, míg a letteknél az ötödik helyért járó pontokat gyűjtötték be kategóriájukban. 

098_BOTKA_resize



Természetesen még hosszú a szezon, és nagy pontkülönbségekről nem beszélhetünk, mindenesetre Botka kategória elsőnek mondhatja magát Vojtech Stajf és Siim Plangi előtt.

"Két nehéz futamon vagyunk túl, melyek igazi téli körülményeket biztosítottak. Úgy gondolom, ettől jobb kezdésre nem is számíthattunk." - mondta a csapat menedzsere, Kazinczky Levente. "Következő állomás Írország lesz, mely verseny szintén nem arról híres, hogy könnyű lenne, hiszen rengeteg szűk hely tarkítja a szakaszokat." 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: