DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Nem állítja be Vinales mögé Rossit a Yamaha

Noha tulajdonképpen már csak a spanyol versenyző van harcban a világbajnoki elsőségért, a hangvillások vezetősége kijelentette: fel sem merült bennük a csapatutasítás gondolata.

Maverick Vinales remekül kezdte a 2017-es szezont a Yamahával: az első két futamot megnyerte, majd Le Mans-ban is diadalmaskodni tudott, azóta azonban visszaesett és hullámzóbbá vált a teljesítménye, így a tengerentúli túrát már csak az összetett harmadik helyéről várhatja. De még így is jobb helyzetben van, mint csapattársa, Valentino Rossi, aki csak az évad első szakaszában tudta vezetni a pontversenyt, s mindössze egyetlen győzelmet aratott, s aki a lábtörés miatt kihagyott misanói versennyel egyértelműen lemondhat már a vb-címről.

vinales-rossi-motogp-yamaha-1



Éppen ezért sokakban felmerült, hogy a Yamaha esetleg megkéri Rossit, hogy a hátralévő nagydíjakon segítse Vinalest a Marc Marquez és Andrea Dovizioso elleni csatában – elvégre a Honda és a Ducati is már csak egy-egy versenyzőjével van harcban az év végi elsőségért. Massimo Meregalli, a Movistar Yamaha csapatmenedzsere azonban kizárta annak lehetőségét, hogy a „Doktort” csapatutasítással Vinales mögé parancsolják adott esetben: „Soha nem csináltunk ilyet a múltban, és most sem vettük fontolóra” – idézi szavait a BikeSportNews.com.

Pedig Vinalesnek minden pontra szüksége lenne a bajnoki hadjárata során, hiszen már 28 egység a lemaradása Marquezzel szemben: ha Motegiben is repsolos honfitársa ér célba, alighanem ő is kiszáll a küzdelemből. Persze a yamahás spanyolt bizakodással töltheti el, hogy a másik három hátralévő helyszínen egyaránt a leggyorsabbnak bizonyult a téli tesztidőszak során – jóllehet, azóta sokat változtak az erőviszonyok, s nem épp a hangvillások javára, akik továbbra is szenvednek a hátsó gumi gyors kopása és az esős elektronikai beállítások miatt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: