DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Motor

Rossi sérülés miatt kihagyhatja az Olasz Nagydíjat

Valentino Rossi a múlt hét során motokrossz edzés közben balesetet szenvedett, kórházba is került. Jelenleg még mindig nem biztos, hogy el tud indulni Mugellóban, hazai közönség előtt, mivel sérülései még nem jöttek rendbe.

A kilencszeres világbajnok Valentino Rossinak továbbra is komoly fájdalmai vannak has- és mellkastájékon, egyelőre nincs rá garancia, hogy az Olasz Nagydíj hétvégéjén Mugellóban ott lesz a rajtrácson a Yamaha legendája. Mindent megtesz azonban, hogy vasárnap minél jobb helyezésekért harcolhasson, addig reméli, rendbe jönnek a sérülései.

A Doktor a gyors gyógyulásban bízik, hogy az idei hatodik nagydíjon is rajthoz állhasson. „Sajnos edzés közben a motokrossz-motorommal szerencsétlenül jártam és a baleset során megsérült a mellkasom és a hasizmom. Egyelőre mindkettő nagyon erősen fáj, de szerencsére napról napra azért kicsit mindig javulgat. Ennek ellenére nem vagyok biztos abban, hogy Mugellóban részt tudok venni a versenyhétvégén” – nyilatkozta Valentino Rossi.

Rossi remélhetőleg újra összemérheti erejét Zarcóval


„Keményen dolgozom azért, hogy a gyógyulási folyamatot elősegítsem. Biztosan nem lesz egyszerű, de azért van még addig egy pár napom, mielőtt újra harcba kellene szállnom. Csütörtökön fognak újra megvizsgálni, ott dől el, hogy pályára gurulhatok-e. Ha minden jól alakul, akkor pénteken újra meglovagolom az YZR-M1-esemet és remélhetőleg bizonyíthatom, hogy a teljesítményemre nem lesz negatív hatással a sérülés és a fájdalom” – tette hozzá a 38 éves motoros legenda.

Rossi általában nagyon jól érzi magát a mugellói aszfaltcsíkon, 2002 és 2008 között nem kevesebb, mint hét alkalommal győzött itt a királykategóriában, valamint további három alkalommal dobogóra állhatott, 1999-ben pedig a 250 köbcentis kategóriában győzött itt, a legkisebbeknél pedig 1997-ben haladt át elsőként a célvonalon. Idén reméli, újabb győzelemmel gyarapíthatja gyűjteményét, de Vinales ebben az évben rettenetesen erős és Marqueznek is el kell kezdenie gyűjtögetnie a pontokat két nullázása után.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: