DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 9. csütörtök
Motor

Lorenzo: A korán ítélkezőknek befogtam a száját

Az első ducatis dobogóját szerző spanyol elmondása szerint a mostani eredmény bebizonyította, hogy túl korán kritizálták az eddigi szereplése miatt. Ennél jobb születésnapi ajándékról nem is álmodhatott volna.

Jorge Lorenzo a tavalyi szezon végén kilenc esztendő után hagyta el a Yamahát, a ducatis kaland pedig nem a várakozások szerint indult: már a téli teszteken látszott, hogy nehezebb lesz az átállás, mint arra az ötszörös világbajnok számított. Az első versenyek sem úgy alakultak a spanyol számára, ahogy szerette volna, Jerezben azonban remek formát mutatott: az edzéseken gyakran az élmezőnyben találta magát, a vasárnapi versenyen a közepes gumiknak is köszönhetően, számos előzést bemutatva harmadikként ért célba. Lorenzo úgy érzi, ezzel elhallgatta kritikusait:

„Nem kellene kételkedni a motorozásomban vagy a mentalitásomban, néhányan azonban megtették: túl korán ítélkeztek, most pedig kénytelenek befogni a szájukat” – idézi szavait a Crash.net szakoldal. „Egyetlen világbajnoki résztvevő képességeiben sem szabad kételkedni, mert aki idáig jut, az mind képes az élre kerülni, különösen egy olyan versenyző, aki számos futamot és címet nyert már.”

2017-lorenzo-jerez-dobogo-01



Lorenzo épp csütörtökön ünnepelte 30. születésnapját, így a mostani pódium egyfajta ajándékként is felfogható: „Ez volt a legszebb ajándékom valaha, nem is kívánhattam volna jobbat a 30. születésnapomra. Többet ér ez, mint egy győzelem a Yamahával, mert mindenki tisztában van a jelenlegi problémáinkkal, hogy mennyire nehéz versenyképesnek ezzel a Ducatival száraz körülmények között, egy számunkra ilyen nehéz pályán.”

„Nekem viszont az egyik kedvencem a jerezi aszfaltcsík, és egész hétvégén jók voltunk, leszámítva az időmérőt, ahol kicsit szenvedtünk. De tudtam, hogy megvan a tempónk ahhoz, hogy ha a dobogóért nem is, de az ötödik-hatodik helyért harcba szálljunk. Elkezdtem előzgetni a versenyzőket, a tempó pedig szerencsére elég alacsony volt a hőség miatt, így folyamatosan tudtam előrejönni. Zarcót is utolértem, néhány kör alatt megelőztem, de utána nehéz volt leszakítanom. Végül az utolsó körökben sikerült, talán mert jobb állapotban voltak az abroncsaim, így ki tudtam élvezni ezt a csodás eredményt” – fogalmazott a versenyző, hozzátéve, hogy Zarco utolérésekor kezdte elérhetőnek érezni a dobogót. Lorenzo szerint egyébként több tényező kombinációjának köszönhető a formajavulás, amelyet már a hatodik hellyel záruló austini hétvégén is érzett magán.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: