DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Motor

A Ducati tudja, mire van szüksége Lorenzónak

A bolognaiak általános igazgatója roppant elégedett volt az első tesztnapokat követően: a szakember szerint most már tudják, min kell javítani ahhoz, hogy a megfelelő gépet adják a spanyol alá.

A MotoGP kétnapos valenciai tesztjén kétségkívül Jorge Lorenzo ducatis debütálását kísérte az egyik legnagyobb figyelem, s a spanyol összességében nem is okozott csalódást: kedden a kiváló harmadik helyen végzett az eredménylistán, míg szerdán nyolcadik lett. Persze elsősorban nem a minél jobb köridő elérésére koncentráltak, s még csak nem is arra, hogy rögtön megtalálják a tökéletes beállításokat az ex-yamahás számára, hanem azt szerették volna kideríteni, min kell változtatniuk a motoron.

Gigi Dall’Igna szerint ez sikerült is: „Nagyon elégedett vagyok Jorge első benyomásaival a motorról” – idézi a Ducati Corse általános igazgatójának szavait a crash.net. „A legelején kezdtük a munkánkat, s találtunk néhány pozitívumot a motoron, ahogy néhány rosszabb elemet is a korábbi gépéhez képest. Kedden végig a 2016-os motorral dolgoztunk, szerdán már összehasonlítottuk a régit és az újat, emellett még néhány dolgot kipróbáltunk.”

lorenzo-ducati-motogp-1



 

„A köridő lehetett volna jobb, de ha azt akartuk volna elérni, akkor másképp kellett volna dolgoznunk. Nem egy pontos beállításon dolgoztunk a számára, hanem számos dolgot kiválasztottunk, hogy letesztelhessük. Most már pontos képem van arról, mire van szüksége, és remélhetőleg ezt meg is tudjuk adni neki a következő teszten” – bizakodott az olasz szakember, aki arra a kérdésre, hogy pontosan milyen területeken szeretne előrelépést Lorenzo, így felelt: „Javítanunk kell a motor kanyarodásán, s ezen is dolgozunk a 2017-es géppel. Emellett a gázadás is egy kritikusabb pont, azon is javítanunk kell.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: