DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Stoner Misanóban tesztel a Ducatinak

A Ducati tesztpilótájaként tevékenykedő Casey Stoner a napokban a Marco Simoncelliről elnevezett aszfaltcsíkon köröz majd a Desmosedicivel. Az ausztrálnak társasága is lesz Michele Pirro, valamint az Apriliát most először kipróbáló Sam Lowes személyében.

Casey Stoner a tavalyi esztendő végén tért vissza korábbi sikerei helyszínére, a Ducatihoz, ahol tesztpilótai szerepkört tölt be. A 2012 végén visszavonult ausztrál eddig kétszer ülhetett motoron a bejelentés óta: február elején Sepangban ő is részt vett a kollektív teszt két napján, majd pedig Katarban egy privát gyakorlás keretében próbálgathatta a Desmosedicit.

23661_orig_4e3ac2b786b09d31055788301976dae6



A héten pedig elérkezett a harmadik alkalom: a helyszín ezúttal Misano lesz, így Stoner csaknem négy év elteltével körözhet ismét európai pályán. A kétszeres világbajnok a hírek szerint két napot fog tesztelni Michele Pirróval egyetemben, majd a hétvégére is Olaszországban marad a World Ducati Week elnevezésű rendezvényre, ahol a bolognai gyártó nagyköveteként lesz jelenése.

A Motorsport.com szakoldal egyébként úgy tudja, Stoner néhány héten belül ismét motorra ülhet majd, méghozzá a sachsenringi Német Nagydíjat követő ausztriai kollektív teszten, amelyen a jelenlegi mezőny jelentős része – a hírek szerint a Hondát leszámítva – jelen lesz. A versenyzők akkor próbálhatják majd ki először a versenynaptárba visszatérő Osztrák Nagydíj helyszínét, a néhány éve felújított Red Bull Ringet.

De visszatérve még a misanói tesztre: nem csak a Ducati gyakorol a héten Olaszországban. A Marco Simoncelliről elnevezett pályán ülhet ugyanis először MotoGP-gép nyergébe a 2017-ben immár az Aprilia királykategóriás alakulatában versenyző, idén még a Moto2-es összetett elsőségért harcoló Sam Lowes is: a már hónapokkal ezelőtt szerződtetett brit természetesen már izgatottan várta ezt a lehetőséget.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: