DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Moto GP: Redding a legjobb hatba kerülne

Scott Redding szerint döntő jelentőségű év előtt áll a Moto GP-ben - oda akar kerülni az első hat közé. Úgy véli, hogy a sepangi teszt is megmutatta, hogy ez lehetséges.

A Pramac Racing pilótája, Scott Redding szerint kulcsfontosságú szezon áll előtte a Moto GP-ben: most eldőlhet, hogy mi lesz a pályafutásával. Az előző két szezonban a Gresininél és a Marc VDS-nél a 12. és a 13. helyen zárt.

"A célom az, hogy odaérjek a legjobb hat közé" - nyilatkozta Redding a Moto GP honlapjának. "Többen nevettek rajtam, amikor ezt mondtam, de úgy vélem, hogy a sepangi teszt megmutatta: ez nem valóságtól elrugaszkodott cél. Amit az emberek elfelejtenek, az az, hogy ez még csak a negyedik, ötödik és hatodik napom volt az új motorral és az új gumikkal, miközben a gyári Yamaha-, Honda-. és Suzuki-pilóták már tavaly is tesztelhették őket."

Redding-Pramac



A mindössze 23 éves pilóta szerint nagyon fontos év áll előtte, de örül annak a döntésnek, hogy a Pramachoz igazolt.

"Ez egy kulcsfontosságú szezon lesz. Őszintén megmondom, hogy tavaly kicsit úgy éreztem, rövid életű lesz a karrierem, de ezt nem engedhettem meg magamnak. Odamentem a menedzseremhez és azt mondtam neki, hogy bocs, nem kockáztathatok meg még egy szezont ezzel a motorral, mert bár a Honda sok mindent ígért, mi lesz ha nem válnak be a dolgok? A legrosszabb dolog, ami történhet az az, hogy ugyanazt az eredmény érem el. De egyelőre jól mennek a dolgok és az eddigiek megerősítettek abban, hogy jól döntöttem."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: