DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Kallio először tesztelte a KTM-et

Néhány héttel azt követően, hogy Alex Hoffmannal a nyeregben a KTM először vitte pályára 2017-ben debütáló MotoGP-motorját, az osztrák gyártó teljesítette az első „igazi” tesztjét, amelyen az erre a célra leszerződtetett Mika Kallio is jelen volt. A finn pilóta és a csapat többi tagja is elégedett volt a valenciai tapasztalatokkal.

A MotoGP mezőnyéhez 2017-ben csatlakozó KTM először az ausztriai Red Bull Ringen próbálta ki királykategóriás gépét. Akkor Alex Hoffmanné volt a megtiszteltetés, hogy felülhetett a KTM RC16-ra, a múlt hétvégén Valenciában sorra került teszten azonban már a gyár másik tesztversenyzője, Mika Kallio is körözhetett a motorral. A finn pilóta így számolt be első tapasztalatairól:

„Nyilvánvaló, hogy volt néhány kérdőjel a teszt előtt, de most boldog vagyok, és jó érzésekkel mehetek el a téli szünetre. Alex és a csapat már eddig is lenyűgöző munkát végzett, egyáltalán nem volt problémánk, és már most egy igazán magas szinten állunk. Ugyanakkor még hosszú út áll előttünk, és már várom a következő tesztet” – idézi a KTM közlemény Kalliót, aki hozzátette, a szünet alatt jégen való versenyzéssel fogja fitten tartani magát.

Kallio_KTM teszt



Kallio vasárnap próbálhatta ki a gépet, előtte nap azonban Hoffmann is számos kört megtett vele: „Jó érzés hallani, hogy mindketten ugyanazt az irányt mondjuk a motorral kapcsolatban” – nyilatkozta a német. „Mika néhány hete még versenyzett itt, és továbbra is teljesen versenymódban van. Eléggé figyelemreméltó köridőkre volt képes már az első napjának végén is. Ez egyértelművé teszi, hogy a csomagunk működik, ami egy újabb fontos lépést jelent a téli szünet előtt.”

A KTM MotoGP-s tanácsadó, Mike Leitner így értékelte a spanyolországi tapasztalatokat: „Nagyon elégedett vagyok azzal, amit a csapat elért a bemutatkozásunk óta eltelt négy hétben. Már most fantasztikus a csapatszellem! A valenciai pályának jóval nagyobb a tapadása, mint a Red Bull Ringnek, de ezen is jól működött a csomagunk. Emellett a jelenlegi pilótafelállásunkkal is elégedett vagyok. Mindketten rendkívül profik és elemző típusúak. Alex számos hasznos visszajelzést ad, és csupán egy nap elteltével már Mika is olyan szinten van, ahonnan folytathatjuk a fejlődést az összteljesítmény terén.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: