DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Rossi máris visszanyerte a motivációját

A Yamaha főnöke, Lin Jarvis szerint a világbajnoki címet mindössze öt ponttal elveszítő Valentino Rossi érthető módon össze volt törve a valenciai vereséget követően, ám a szezonzáró utáni teszt második napján már ismét látszott rajta a lelkesedés és a motiváció.

Valentino Rossi a brnói futamot leszámítva végig vezette a világbajnoki pontversenyt – a Cseh Nagydíj után is csak a több győzelme miatt került elé Jorge Lorenzo –, ám végül kicsúszott a kezéből a tizedik összetettbeli elsőség. Az olasz motoros úgy érezte, a Repsol Honda fiatal spanyolja, Marc Marquez összefogott ellene csapattársával: kettejük vitája végül ütközésig fajult Sepangban, amely miatt Rossinak a mezőny végéről kellett indulnia Valenciában. A történtek után a „Doktor” is úgy fogalmazott, hogy hónapokba telhet, mire kiheveri a vb-cím elvesztését, Lin Jarvis szerint azonban a 36 éves pilóta viszonylag gyorsan túltette magát az eseményeken:

Rossi motivalt



„Amikor ennyi energiát fektetsz a dologba, és minden nap az utolsó körig harcolsz a címért, ám végül mégsem éred el a célod, az megsemmisítő tud lenni” – nyilatkozta a Yamaha főnöke a motorsport.com szakoldal hasábjain. „Érthető módon Valentino teljesen üres volt ezt követően. A legjobb az lett volna számára, ha rendelkezésére állt volna néhány hónap, amíg talál magának újabb motivációt. De a teszt második napján aztán már más volt az arckifejezése: ismét visszatért a lelkesedése. Reméltük, hogy ezt fogjuk látni.”

Jarvis arról is beszélt, hogy a MotoGP-t irányító szervezeteknek a téli szünet során megoldást kell találniuk arra, hogy a jövőben ne fordulhasson elő az, amit a 2015-ös évad utolsó heteiben láttunk Rossi és Marquez között: „Fontos, hogy a Dorna és a FIM megvizsgálja, mi történt, és megtegye a szükséges lépéseket” – magyarázta a yamahás szakember. „Ha úgy vágunk neki az újabb szezonnak, hogy nem találunk erre megoldást és nem beszélünk meg mindent pontosan, akkor minden sokkal nehezebb lesz.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: