DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Lorenzo: Csak egy kis fájdalmat érzek

Nem a legjobb előjelekkel készülhet a hétvégi Japán Nagydíjra a pontversenyben második helyen álló Jorge Lorenzo, hiszen néhány napja edzés közben megsérült a bal válla. A spanyol pilóta szerint azonban ez nem fogja hátráltatni a versenyen, a célja pedig az, hogy tovább csökkentse a hátrányát Valentino Rossival szemben.

Jorge Lorenzo 14 pontos hátránnyal vág neki a szezon utolsó négy versenyének, ám aragóni formáját elnézve bőven lehet esélye ennek ledolgozására. Ráadásul a hétvégén Japánban csap össze a mezőny, ahol az előző két évben egyaránt nyerni tudott, így vélhetően most is ő lehet a viadal legnagyobb esélyese. A Yamaha spanyolja pozitívan készül a nagydíjra, annak ellenére is, hogy néhány napja megsérült a bal válla edzés közben, ám elmondása szerint ez nem fogja őt hátráltatni Motegiben.

lorenzo fajdalom



„Még mindig bennem vannak az Aragón utáni nagyszerű érzések” – vágott bele a mondandójába Lorenzo a hangvillások sajtóközleményében. „Fantasztikus győzelmet arattunk a hazai közönségünk előtt, emellett megszereztük a csapat világbajnoki címet a Movistar Yamaha MotoGP csapata számára. Tökéletes volt a hétvégénk, és Valentinóhoz képest is sikerült néhány ponttal többet szereznünk. Elképesztően alakul a bajnokság utolsó szakasza, de mostantól még koncentráltabbnak kell lennünk, ha meg akarjuk tartani a lendületünket és szeretnénk megszerezni a bajnoki címet.”

„A következő állomás Japán, ahonnan szép emlékeim vannak, különösen az utóbbi két évből. Motegi egy tipikus stop and go pálya, ennek ellenére is jó versenyeket tudtam teljesíteni itt a múltban, noha elvileg jobban kedvezne az ellenfeleinknek. Remélhetőleg ismét jól alakul majd a futam, és még szorosabbá tehetjük a bajnokságot. Ahogy azt mindenki hallhatta, volt egy kisebb balesetem edzés közben, de jól vagyok: csak egy kis fájdalmat érzek a bal vállamban, de mindenféle probléma nélkül fogok versenyezni Motegiben” – jelentette ki a motoros.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: