DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Nagyon fontos ponthoz érkezik a MotoGP mezőnye

A Movistar Yamaha MotoGP párosa úgy vág neki a Brit Nagydíj hétvégéjének, hogy Jorge Lorenzo csak több futamgyőzelmének köszönhetően előzi meg Valentino Rossit a vb-tabella élén. A spanyol és az olasz motoros is bízik benne, hogy jó versenyt futhat Silverstone-ban, és természetesen szeretnék a maguk oldalára billenteni a mérleg nyelvét

Minden eddiginél kiélezettebb a küzdelem a Yamaha két gyári pilótája között, hiszen Jorge Lorenzo csehországi sikerével utolérte az összetett élén Valentino Rossit, sőt több futamgyőzelmének köszönhetően immár ő vezeti a pontversenyt. A hétvégi, silverstone-i futamon ismét összecsapnak, s ha a múltbéli eredményekből indulunk ki, a spanyolnak jó esélye lehet rá, hogy pontok tekintetében is megelőzze olasz kollégáját, hiszen míg ő többször is nyert már a Brit Nagydíj mostani helyszínén, addig a „Doktornak” a tavalyi harmadik pozíció a legjobbja a legendás pályán. Persze Rossi, aki a hétvégén különleges megtiszteltetésben is részesül majd, nem feltartott kezekkel vág neki az évad 12. állomásának, s igyekszik felvenni a kesztyűt Lorenzóval, aki azonban bízik benne, hogy tovább tudja folytatni elképesztő formáját.

Lorenzo_brit_elo



„Nagyon boldog vagyok, miután Brnóban ismét nyerni tudtam” – nyilatkozta a királykategória kétszeres világbajnoka a hangvillások hivatalos sajtóközleményében. „Ez utoljára 2010-ben sikerült, és szerintem a Yamaha számára is fontos volt, hogy öt év elteltével visszatérjünk a dobogó tetejére. Most itt az ideje, hogy Angliába utazzunk. Szeretem azt a helyet, a pálya pedig különösen jó lehetőséget kínál számunkra, mivel a YZR-M1 mindig jól viselkedett ezen a vonalvezetésen. Nagyon élvezetes pálya, de egyúttal komoly kihívást is jelent, mert hosszú és számos nagy tempójú kanyar és irányváltás található rajta, ezért tökéletes formában kell lenned ahhoz, hogy a dobogóért harcoljunk. Több versenyt is nyertem már itt Silverstone-ban, jól is szoktam érezni itt magam, ezért remélhetőleg ismét remek eredményt érhetünk el brit földön.”

Rossi_brit_elo

Rossi a következőket mondta el a szigetországi hétvége felvezetéseként: „Mindig örömmel utazom a Brit Nagydíjra Silverstone-ba. Óriási a történelme ennek a versenynek, és a hangulat is mindig kellemes a hétvége folyamán. Sok a szurkoló, és érezni lehet a tömeg szenvedélyét, valahányszor a paddockban sétálsz. Nagyon szeretem a pályát: gyors és technikás. Jó versenyeket futottam itt, és örülök, hogy a következő futam Silverstone-ban lesz. Nagyon fontos pontján járunk a szezonnak, és remélem, jó versenyt fogok teljesíteni! Javítanunk kell a motor beállításain, hogy felkészülten vágjunk neki a vasárnapi viadalnak. Most, hogy Jorge és én azonos ponttal állunk, rendkívül fontos lesz, hogy konzisztensen gyorsak legyünk” – zárta gondolatait a tizedik világbajnoki elsőségére hajtó motoros.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: