DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Motor

Marquez rendkívül agresszív, de mindent az irányítása alatt tart

Marc Marquezt a mezőny egyik legagresszívebb motorosaként tartják számon, s gyakran éri kritika kemény manőverei miatt. Most Andrea Dovizioso mondta el erről a véleményét, egyúttal az asseni utolsó kanyarban történteket is felelevenítette.

Marc Marquez már a kisebb géposztályokban is kitűnt meglehetősen agresszív és látványos stílusával, s a MotoGP-ben eltöltött két és fél idénye során is többször kritikát kapott kemény manőverei. Legutóbb egy hónapja, Assenben került ilyen helyzetbe, amikor az utolsó sikánban összeértek Valentino Rossival, s az olasz pilóta a kanyart átvágva szerezte meg a győzelmet. Az eset után többeket is megkérdeztek a regnáló világbajnok agresszivitásával kapcsolatban – az alábbiakban a konkrét hollandiai esetben nem érintett Andrea Dovizioso mondja el az álláspontját:

21836_orig_7ad47d730dd272f2506bf1f46bcc03e9
 
„Valóban rendkívül agresszíven motorozik” – idézi az olasz szavait a speedweek.com. „Nyilvánvaló, hogy az egyik legagresszívebb versenyző. Néha igazodni is kell a stílusoddal ehhez, ha Marquez ellen csatázol. Mindenki aggódik emiatt, de úgy tűnik legalábbis, hogy mindent az irányítása alatt tart. Tény, hogy gyakran hibázik, és idén már a futamokon is elesett. Ennek ellenére legtöbbször az edzéseken bukik. Ezeket tudatosan vállalja be annak érdekében, hogy megtalálja a határokat. Igen, agresszíven vezet, de normális, ha az ellenfelei panaszkodnak erre.”



Arra a kérdésre, hogy Rossi talált-e ellenszert Marquez keménységére, így reagált a ducatis: „Igen, mondhatjuk” – nevetett Dovizioso. „Ami Assenben történt, az nagyon speciális. Ha a szabályokat nézzük, Valentinónak igaza volt. Úgy gondolom, a versenyirányítás helyes döntést hozott. Ugyanakkor azon a pályán nem teljesen állja meg a helyét a szabály. Az, hogy Valentino nyert, rendben volt, de a szabályokat ahhoz az aszfaltcsíkhoz kellene igazítani. Tulajdonképpen ez az egyetlen helyszín, ahol le lehet vágni az utolsó kanyart. Ha Marquez hozzáér Valentinóhoz és túl agresszív, meg kell büntetni. Viszont ha úgy döntenek, hogy Marquez nem volt túl kemény, akkor Valentino sem vághatta volna le a sikánt. Ezért gondolom azt, hogy ezen a pályán újra kell gondolni a regulákat.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: