DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Marquez: Nincs veszítenivalóm, futamokat akarok nyerni

Nem a vártaknak megfelelően alakul eddig a szezon világbajnok Marc Marquez számára, ám a legutóbbi asseni viadalon ismét harcban volt a győzelemért. A Repsol Honda pilótájának hátránya azonban már így is 74 pont az összetettben, vagyis nagyon kevés esélye maradt a címvédésre, s a spanyol motoros maga is elmondta, hogy a fő célja már „csak” minél több futamgyőzelem szerzése.

Nyolc verseny telt el eddig a 2015-ös idényből, és a tavaly összesen 13 győzelmet szerző Marc Marquez eddig mindössze egyszer, Austinban tudott diadalmaskodni. Ezzel szemben azonban háromszor is bukott, így a hátránya már 74 egységre nőtt a pontversenyben az éllovas Valentino Rossival szemben. A legutóbbi Holland TT előtt a spanyol úgy döntött, visszatér a 2014-ben használt vázhoz, s úgy tűnik, ez meg is hozta a várt előrelépést a repsolos számára, hiszen az egész futam alatt harcban volt a győzelemért a „Doktorral”.

orig_833bb3a0670f14362a4ad64d056b364b



„Amit először akartunk, hogy újra jó szintet hozzunk. Most a célunk az, hogy versenyeket nyerjünk” – nyilatkozta Marquez még az asseni viadal után, ám azzal a címvédő is tisztában van, hogy nehéz dolga lesz, ha az összetettben is fel akar zárkózni. „Nem egy, hanem két versenyzőt, méghozzá Valentinót és Jorgét kell megvernem, és nem egyszerű csökkenteni a távolságot. Itt volt az ideje, hogy újra jó szinten teljesítsünk és jó legyen az érzés a motoron. Ez sikerült. Most a következő cél, hogy nyerjünk. Már nincs veszítenivalóm, szóval egyszerűen csak futamokat akarok nyerni.”

Arra a felvetésre, hogy a visszatérés a tavalyi vázhoz valóban sikeresnek bizonyult-e, így felelt: „Óvatosan bánnék az ilyen kijelentésekkel. Még csak egy hétvégén vagyunk túl. Németországban meglátjuk” – idézi szavait az autosport.com szakoldal. „De a lényeg, hogy újra élveztem a motorozást. Továbbra is érzem, hogy fejlődhetünk még a kanyarbejáratokon, különösen a versenyek későbbi szakaszában. De egész hétvégén kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottam, s a futamon is végig az éllovas mögött tudtam menni. Hasonló mentalitással utazunk Németországba, ahol megpróbálunk nyerni, és egyúttal megerősíteni ezt az érzést.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: