DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

A Pramac Ducatiról is lehullt a lepel

Négy nappal az utolsó előszezoni teszt előtt a Pramac Ducati is bemutatta idei motorját és versenyzőpárosát. A korábbi konfigurációjú bolognai gépekkel ebben az évben Danilo Petrucci és Yonny Hernandez mennek majd. Ruházatukon és gépeiken ezentúl egyértelműen kivehető lesz az olasz trikolor.

A Pramac Racing a MotoGP kategória létrehozása óta része a királykategóriának, tehát már tizennegyedik szezonjukat kezdik meg idén a legjobbak között. Ebből ez lesz a tizedik, amit a Ducatival karöltve tesznek meg. Az együttműködésük tehát már elég régre nyúlik vissza, mára már szinte lehetetlen a Pramac csapatát más márkával elképzelni. A tegnapi nap folyamán hivatalosan is bemutatták új felállásukat és megjelenésüket. Az alakulatnál elsőszámú versenyzővé lépett elő Yonny Hernandez, mellé pedig az a Danilo Petrucci érkezett, aki eddig nagyon pozitív benyomást tett a csapat tagjaira. A bemutatóról a motogp.com számolt be a mai nap folyamán.

orig_916ae23db3998c4e18667fad69a64e39



„Egy új kihívás és egy új ciklus veszi most kezdetét” – hangzottak Francesco Guidotti, a csapat vezetőjének első szavai. „Két tehetséges versenyzőnk van, akik valóban értik a Pramac Racing által osztott filozófiát és törekvéseket. Yonny Hernandez egy újabb szezonra marad velünk, egy nem könnyű, de annál több tapasztalatot adó év után. Segítettünk átvészelni neki ezt, most pedig azt várjuk tőle, hogy jobb versenyzői szintre ugorjon, különösen a verseny kezelése szempontjából. Idén a Ducati 14.2-n ül majd, ami már versenyképesnek bizonyult, ezért reméljük, eléri az általunk kitűzött célokat.”
 
„Danilo Petrucci egy olyan versenyző, akiben van potenciál, és már az első tesztje után meglepett minket a tempójával, és reményt adott nekünk a szezonra. Ez az első élménye Factory motoron, és még hozzá kell szoknia az új Ducatihoz. Annak érdekében, hogy segítsünk neki, egy olyan csapatot hoztunk neki össze, ami tele van tapasztalt Ducati-szerelőkkel, ő pedig máris erős köteléket alakított ki a Pramac Racinggel” – fejezte be az olasz szakember. Természetesen maguk az érintettek sem maradtak szótlanok.

Yonny Hernandez így vélekedett: „Nagyon örülök, hogy a Pramac Racing versenyzője lehetek, különösen azért, mert ez a második évem egy olyan csapattal, amit ismerek. Az idei év egy nagyon fontos lehetőséget képvisel számomra, amiből ki kell hoznom a legtöbbet. Remélem, idén jobb leszek, mint 2014-ben voltam, és a top 10-ért küzdhetek. Nagyon sokat jelent számomra, hogy újra a csapattal dolgozhatok, nagyon jók az érzéseim a szerelőkkel kapcsolatban. Ami a motort illeti: jó dolog egy Ducatival motorozni, a tavalyi év pedig jó tapasztalat volt számomra, de most meg kell tennem azt az ugrást, ami lehetővé teszi, hogy a top 10-ért harcoljak. Várom a versenyzést.”

orig_4b5b31a92dea03be053b0069547cc88e

„Büszke vagyok, hogy a Pramac Racing Team része lehetek” – kezdte már Danilo Petrucci. „Ez egy olyan csapat, aminek már azóta része akartam lenni, mióta a MotoGP-be érkeztem. Ez a negyedik szezonom a királykategóriában, és úgy vélem, rengeteg tapasztalatot szereztem, ami remélhetőleg lehetővé teszi számomra, hogy jól teljesítsek. Meg szeretném köszönni mindenkinek, aki hitt bennem, és megadta nekem ezt az óriási lehetőséget: Paulo Campinotinak, aki üdvözölt engem, és Francesco Guidottinak, aki beinvitált a csapatba. Egy gondolatot szentelnék családomra is, a támogatásért, amit mindig megkaptam tőlük. Nagyon izgatott vagyok, és nagyon örülök annak, hogy a világ legjobb motorjainak egyikével mehetek. A célom? Azt várom el magamtól, hogy annyi tapasztalatot szerezzek, amennyit csak lehetséges, és felhasználjam mindazt a tudást, amit az előző három évben szereztem, valamint hozzam azt a szintet, amit a Pramac Racing korábbi versenyzői képviseltek” – mondta az alakulat új szerzeménye.    

orig_0fcde23e3b1c4b90a9771a2162671842

orig_10353060d6e8ef3a76f00415f9495cdb

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: