DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Somosi Alexander a döntőig jutott a Red Bull Rookies Cup válogatóján

A Talmácsi Racing 14 éves motorosa, Somosi Alexander egy szem magyar versenyzőként képviselte hazánkat a MotoGP Red Bull Rookies Cup spanyolországi Guadix-ban rendezett válogatóján. 30 nemzet 109 tehetséges ifjú motorosa közül Alex kvalifikálta magát a legjobb 42-be, de a legjobb 12-be sajnos már nem válogatták be.



 

Talmácsi Gábor, csapatfőnök

„Vegyes érzésekkel zártuk a Red Bull Rookies Cup idei válogatóját. Nagyon büszke vagyok Alexanderre, hogy a 109 ifjú tehetség közül beválogatták a legjobb 42-be, mert a világ különböző pontjairól érkeztek a legjobban képzett fiatal versenyzők.   Végül nem válogatták be a 12 közé, de úgy gondolom, hogy búslakodásra így sincs okunk. Nagyon sok munka van Alexander felkészülése mögött, nagyon jól helytállt, hozta a jó köridőket, minden tőle telhetőt megtett, de a többi srác is ügyes volt. A hivatalos időméréshez csak a Red Bullnak volt hozzáférése, így konkrét időeredményekről nem tudok beszámolni, de 2-3 másodpercen belül volt az egész mezőny. Nemcsak a köridőket vették figyelembe a bírók, de a vezetési stílust is, és a konstans köröket is és persze hogy ki honnan érkezett. Magyarországot ugye egyedüli indulóként képviselte Alexander. Pozitív tapasztalatokkal térünk haza, nyilván boldogok nem vagyunk, mert a fő célunkat nem értük el, de dolgozunk tovább.“



 

Somosi Alexander

„Úgy érzem, nagyon jól sikerült ez a két nap, de sajnos nem sikerült bejutni a legjobb 12 közé. Szerintem kihoztam magamból a maximumot, ezért nincs bennem hiányérzet. Sajnálom, hogy nem sikerült bejutni a Red Bull Rookies Cupba, mert nagyon szerettem volna ezt elérni, és nagyon sokat dolgoztunk érte odahaza, de ezen a válogatón is rengeteget tudtam tanulni, úgyhogy jó volt itt lenni, sok-sok tapasztalattal gazdagodva mehetünk haza. Köszönöm Gábornak és a csapatnak ezt a lehetőséget.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: