Steward
Balogh Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. február 17. vasárnap
Kamion

Fekete szörnyeteggel támad az újabb Eb címért Kiss Norbi

Harmadik Európa-bajnoki címéért küzd idén a kamion Eb-n Kiss Norbi. A szombathelyi versenyző és az új csapattársa, Steffen Faas impozáns környezetben, a Mercedes németországi kamiongyárában, Wörth am Rheinben leplezte le a Tankpool24 2018-as versenykamionját.

Az új monstrum idén javarészt feketében pompázik. A kis német privát csapat számára igazi megtiszteltetés, hogy a Mercedes konferenciatermében mutathatta be a sajtónak és a meghívott vendégeknek a versenygépet. 

824bd628-d0c7-468a-8644-2569432342b6_resize

Az eddiginél agresszívebb, feltűnőbb festést kapott a versenykamion. A továbbfejlesztett technika által jobb lett a versenykamion vezethetősége, új hátsó hidat kapott, és a nagyon várt motorfejlesztés is elindult. Markus Bauer csapatvezető nagy reményekkel indul neki a szezonnak május 26-27-én Misanóban. Steffen Faastól a Promoters Cup elhódítását, Kiss Norbitól pedig az Európa-bajnoki cím megszerzését várja. Az átszínezés továbbá egyértelmű jelzés a Mercedes felől, hogy idén még közelebbről figyelik a csapat tevékenységét. A RoadStars célja, hogy a kamionos közösséget építő almárkájukon keresztül helyezzék előtérbe Norbiék csapatát.

2e8d0969-7e70-458e-b16c-2e8a919abef5_resize

Kiss Norbi kifejezetten örül az új fejlesztéseknek, és annak is, hogy eddigi munkájuk olyan mérföldkőhöz ért, amit a német cég is komoly gesztussal értékelt. Ezt mi sem támasztja alá jobban, mint, hogy csapat a Mercedes-Benz központban Wörthben tartotta meg a kamion leleplezését. 

„Komoly eredmény,  hogy itt lehetünk Wörthben, a Mercedes teherautógyárában, és itt mutathattuk be a megújult kamionomat. Az együttműködésnek köszönhetően beindulhattak olyan fejlesztések is, amiket eddig - privát csapatként - nehezebben tudtunk megoldani. Idén a korábbiaknál is jobban figyelnek ránk, mondhatom testközelből, mivel a RoadStars program részesei lettünk. A Mercedes kamionosainak legnagyobb közösségi platformja ez és a támogatásuk által mondhatjuk, hogy a zászlóshajójuk lettünk. Ez nyilvánvalóan nagy előrelépés nekem, és a csapatnak is és végre folyamatosan fejleszthetjük a motorunkat is, amivel eddig elmaradtunk a többiektől.”

b73f5330-c3de-46cc-a77e-8a91fb2a7a1b_resize

A két versenyző a RedBull Ringen titkos körülmények között már tesztelhette a kamiont, és egybehangzó elmondásuk szerint előrelépés történt a tavalyi teljesítményhez képest, bár Steffen Faas még ismerkedik az új technikával az IVECO után. 

A szezonnyitó Olaszországban Misanoban lesz a hónap végén. A nyolc versenyhétvégét felölelő 2018-as versenynaptár második állomása június 16-17-én lesz a Hungaroringen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?