DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
WTCC

WTCC: Michelisz 8. az első edzésen

A szombati első szabadedzés során sem jött össze a teljes dominancia a Citroen számára a Paul Ricardon - ezúttal Hugo Valente férkőzött be a C-Elisée-k közé a második legjobb köridőt autózva.

A gyakorláson nem változtak sokat az erőviszonyok a pénteki teszthez képest, a francia csapat erőfölénye továbbra is kitűnik, még ha ezúttal nem is emelkednek olyan vészjóslóan a mezőny fölé, mint Marokkóban tették.

 

Ezúttal Sebastien Loeb érte el a legjobb időt, ám mindössze egy tizedmásodperccel mögötte nem valamelyik csapattársa, hanem a Chevrolet-vel a múlt hétvégén első dobogóját szerző Hugo Valente áll - még vélhetően frissebb gumikkal is érte el legjobb köridejét, mint a ralivilágbajnok.

 

A harmadik helyen Jose Maria Lopez, mögötte pedig Yvan Muller áll, akinek neve mellett mindössze négy megtett kör árválkodik. Ennek oka, hogy féltáv környékén a címvédő kissé szűken vette az egyik jobbkanyar, eltalálva így az ott lévő gumibálát. Ez az incidens miatt az edzést is le kellett állítani egy rövid időre, Muller számára pedig a sérült autó miatt véget is ért a gyakorlás.

 

A teszten harmadik helyen záró Michelisz Norbert ezúttal a 8. pozícióban végzett, de csak a harmadik legjobb Hondás volt a közvetlenül előtte záró Tiago Monteiro és Gabriele Tarquini mögött.

 

A szombati nap eseményeiből még a második edzés és az azt követő időmérő van hátra a WTCC mezőnye számára.

 



 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: