DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
WTCC

WTCC: Teszt Michelisz nélkül, hazai pályán Lopez a leggyorsabb

José Maria Lopez futotta meg a leggyorsabb köridőt hazai versenyének első gyakorlásán, Yvan Muller lemaradása csupán 16 ezredmásodperc.

A félórás tréningen a bajnokság első két helyezettje teljesített legjobban, de a Honda is biztatóan nyitott: Gabriele Tarquini, Tiago Monteiro és Mehdi Bennani a harmadik, ötödik, hatodik helyen végeztek. A Chevrolet legjobb eredménye egy hetedik hely Hugo Valente jóvoltából, egy másodperc feletti lemaradással.

 

Pozitívan teljesítettek a Ladák, Rob Huff és James Thompson is a legjobb tíz között zárt. Kevésbé nyitott eredményesen Gianni Morbidelli és Tom Coronel, akik neve a 13.-14. helyen szerénykedik.

 



A Zengő csapat Hondája az edzés során a garázsban maradt, mivel Michelisz Norbert nem érkezett meg a helyszínre. A hét eleji viharok miatt több repülőjárat is késett (a csúszások és lemaradások miatt az argentin pálya helyszíne, Termas de Rio Hondo csak öt átszállással érhető el), ezért a magyar versenyző sajnálatos módon lemaradt az első gyakorlásról.

 

Egy új név az argentin Camilo Echevarría, aki ezen a hétvégén az Engstler csapat autójába ülhetett be, megszokott versenyzőjük, Pasquale Di Sabatino helyére. Lopez tavaly ugyanitt, egy ugyanilyen beugrással hívta fel magára a figyelmet, amelynek végeredménye az, hogy idén a bajnokság éllovasaként tért vissza hazájába - Echevarría azonban legfeljebb a TC2-es kategória győzelmében reménykedhet, amelynek a teszten második helyén zárt.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: