DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
Tereprali (TR)

UNIQA Sandlander Team: Kezdődjön!

Versenyláz lett úrra az UNIQA Sandlander Team versenyzőin, ami nem csoda: itthon mérhetik össze tudásukat azokkal, akikkel többnyire a Dakaron vagy más nemzetközi tereprali futamon találkoznak. Az alapos felkészülés után minden adott a pápai sikerekhez.

A csapat szériaautós pilótája például nem hétköznapi módját választotta a tesztelésnek: meg sem állt Mongóliáig, ahol a Góbi sivatagban körözött az elmúlt héten dakaros versenytársai autójával. "Nagyon élveztem az ottlétet újdonsült barátaimnál, akikkel még a dél-amerikai futamon ismerkedtem meg. Nagyszerű dolog a Dakar, hogy ilyenek megtörténnek, ezért is nagyon örülök, hogy sok toppilóta most Magyarországra jön és itt állunk ki egymás ellen. A felkészülés elején járunk, az autóban is több újdonság van, ezért különösen fontosak ezek a lehetőségek" - értékelt a negyedik Dakarjára is Toyota Land Cruiserrel készülő Sebestyén Sándor.



A versenyzőnek ezúttal is jól bevált navigátora, Bognár József diktálja az itinert.



Nem kevésbé izgatott a csapat quadosa, Somfai Mátyás sem, aki a tavaszi Abu Dhabi Desert Challengen szerzett vállsérülése után tökéletesen felépült. "A vártnál sokkal gyorsabban helyrejöttek az izmain egy különleges mágneses terápiának köszönhetően, így szerencsére a kondim nem esett vissza. A quad "™sérüléseit"™ is kikezeltük, sőt új dizájn is kapott, de ez legyen meglepetés" - titokzatoskodott Somfai Mátyás, aki szerint kánikulai hétvége elé nézünk és mázli lenne egy kis eső.

 



A csapat ezúttal nemcsak egy E.-ATV quadnak ad otthont: vendégként a német gyári csapat két versenyzője, Ralf Hoormann és Sebastian Lodder is csatlakozik a Sandlanderhez.





A világkupa futam pénteken egy 58 kilométeres szakasszal veszi kezdetét, szombaton pedig két-két 55 és 96 kilométeres szelektívvel folytatódik a Bakonyban. A versenyen részt vesz a Dakar győztes katari Nasser al-Attiyah, a világkupa éllovas Vladimir Vasilyev, valamint három lengyel dakaros sztárpilóta: Krzysztof Holowczyc, Marek Dabrowski és Adam Malysz is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: