DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
Tereprali (TR)

Gyulára és környékére tart a Qualisport

Akármikor kínálkozik lehetőség hazai szereplésre, a Qualisport kamionos együttese boldogan viszi terepre a sivatagban, dűnéken edződött Scaniáját. Kovács Miklós pilóta és társai természetesen nem hagyják ki a június 6-8-án esedékes III. Gyulai Várfürdő Kupát sem, ahol egy szerencsés rajongót különleges élményben részesítenek majd.

Kovács Miklós állandó navigátorával, Czeglédi Péterrel, valamint a fedélzeti szerelő Ács Lászlóval együtt szerepel majd a több mint 600 kilométer össztávú, a magyar bajnokság harmadik fordulójaként megrendezésre kerülő viadalon. A különítmény két éve egyszer már járt Gyulán, akkor nagyon élvezték a futamot, s bár most az előzetes nevezési lista szerint kamionos ellenfél nélkül teljesítik majd a távot, így is örülnek a lehetőségnek.

 

"Nagyon készültünk a Silk Way Rally-ra, amelyen negyedszer vettünk volna részt, ám sajnos az orosz szervezők lefújták versenyt, így a nyári menetrendünk megüresedett. Kapóra jött, hogy a Cargo Racing egy remek döntéssel a gyulai futam feltámasztása mellett döntött, így ugyanis van lehetőségünk arra, hogy megmozgassuk, teszteljük a Scaniát, amelyen az idei Africa Eco Race-en elért kategória-ezüstérem óta bőven volt javítanivaló. Már az októberi Marokkó-ralira, valamint a következő Africa Eco Race-re hangolunk és nagy öröm, hogy a felkészülésünk során Gyulára is elmehetünk, ahol tavalyelőtt szenzációs volt a hangulat" - mondta a pilóta, Kovács Miklós.

 

A kalocsai versenyzőről köztudott, hogy szereti minél közelebb vinni választott sportágát az érdeklődőkhöz, a technikai sportok híveihez. Csapata ennek jegyében vett részt azon a bemutatón, amelyet a Körös Volán Zrt. családi napjának keretein belül tartottak május 31-én, Békéscsabán, a III. Gyulai Várfürdő Kupa nyitónapján pedig egy szerencsés rajongónak életre szóló élményt szeretne szerezni: a kiválasztott annak a Facebook-játéknak a nyertese, amelyet a Qualisport és főtámogatója, a Total bonyolított az utóbbi hetekben.

 

"A szerencsés nyertes, Oláh Lajos Norbert jutalma az, hogy a Qualisport második számú navigátoraként csatlakozhat hozzánk egy szakasz erejéig a Scaniában. Bízom benne, hogy élvezni fogja, amikor belekóstol, hogy milyen is a versenyzés egy ilyen járművel" - fogalmazott Kovács Miklós.

 

A III. Gyulai Várfürdő Kupa pénteken 15 óra 30 perckor indul a rajtceremóniával, amelyet egy rövid szuperspeciál követ majd. A folytatásban szombaton négy, vasárnap pedig három szelektív szakaszt futnak majd a versenyzők Gyula mellett Sarkad, Sarkadkeresztúr, Doboz, Kötegyán és Tarhos térségében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: